Hrvatska
StoryEditor

Tomislav Mesić: Htio je popravljati TV aparate, a sada bira klijente za koje će raditi. On je developer!

18. Svibanj 2021.
Tomislav Mesić

Da ste Tomislava Mesića prije 30-tak godina pitali što želi biti u životu, rekao bi vam da želi popravljati TV aparate. Nije bio baš najbolji đak u razredu u osnovnoj, pa je shodno tome i izostajala neka puno veća ambicija. Upisao je srednju školu za majstora elektrotehničara i vrlo brzo shvatio da odudara od ekipe koja će razvlačiti kablove po kućama i montirati prekidače za struju. Već je tad volio igrati igrice na računalu, mogli su mu to roditelji priuštiti, pa je bio zaluđenem tom tehnologijom. Točno te godine je ministrica obrazovanja Ljilja Vokić odlučila da oni sa trogodišnjom srednjom ne mogu na fakultet, pa je Mesić upisao jednogodišnji srednjoškolski program koji će mu omogućiti da ipak okusi studentski život. Završio je dvogodišnji studij na Fakultetu informatike i organizacije u Varaždinu i počeo je pomalo raditi kao developer. Danas je na doktoratu u Češkoj, radi kao predavač na Algebri i doslovno bira klijente za koje će raditi. Tomislav Mesić je developer.

- Kad sam upisivao srednju školu za elektrotehničara u Požegi, nisam sigurno zamišljao da ću jednog dana raditi posao razvojnog inženjera i to projekte za domaće i strane klijente, da ću i sam postati predavač i da ću zahvaljujući tom poslu proputovati svijet. U srednjoj sam shvatio da me zanima tehnologija, kako ona radi, što je pokreće i što može, pa sam krenuo nekim drugim putem - prisjeća se Mesić.

Završio je prediplomski naFakultetu organizacije i informatike u Varaždinu i počeo raditi. I onda opet krenuo ispočetka. Ponovno je upisao dodiplomski i poslije diplomski na Algebri, gdje danas i predaje neke predmete, a upravo je na doktorskom studiju u Češkoj. Sada ima preko 20 godina iskustva, zato će za sebe reći da je developer senior s puno projekata iza sebe, koji danas radi više za strane nego za domaće klijente. Kod nas radi najviše za domaću digitalnu agenciju Five.

17. travanj 2024 23:24