Hrvatska
StoryEditor

Toni Milun stradalima od potresa pomaže u obnovi

07. Svibanj 2021.
Toni Milunfoto Ratko Mavar

Jedan od najpoznatijih profesora matematike Toni Milun redovito oduševljava javnost svojim novim idejama i projektima kojima želi prvenstveno pomoći djeci i mladima da prihvate i zavole, često omraženu, matematiku, potaknuti na financijsku pismenost, pomoći 'običnim smrtnicima' u raznim kalulacijama…

S obzirom da je financijska pismenost prosječnog Hrvata poprilično loša nastao je projekt S Milunom do milijuna kojim se želi pomoći građanima da budu financijski pismeniji, počnu odvajati novac za sebe, odnosno svoju budućnost, da odaberu najbolji mogući kredit i postanu općenito odgovorniji kada je riječ o financijama.

U sklopu tog projekta Toni Milun je kao voditelj, autor i scenarist zajedno s Anitom Cvetnić, konzultanticom za sadržaj, i montažerom Vitom Martinesom napravio, zasada, dva videa - jedan u kojem građanima čiji su domovi stradali u lanjskim potresima objašnjava i navodi detalje oko samostalne obnove, a drugi u kojemu je kalkulator samostalne obnove nakon potresa Pričuvica.

- Već je prošlo više od godine dana od zagrebačkog potresa iz ožujka 2021., a obnova je još u povojima. Mnoge zgrade i kuće dobile su crvenu ili žutu oznaku, što znači da nisu za stanovanje ili su privremeno neupotrebljive i zato su mnogi stanari iselili i žive u unajmljenim stanovima. (…) Vlasnici koji se odlučuju za samostalnu obnovu uzet će kredit za sanaciju štete od potresa i zbog toga će određeni period plaćati uvećanu pričuvu – objasnio je Milun ispod video uratka.

Ako želite znati kako izračunati iznos povećanja pričuve ako se, kao stanari oštećene zgrade, odlučite za samostalnu obnovu onda će vam pomoći ovaj video:

19. travanj 2024 04:59