Hrvatska
StoryEditor

TOP 10 knjiga koje trebate pročitati dok ste kod kuće!

08. Travanj 2020.
TOP 10 KNJIGA KOJE TREBATE PROČITATI DOK STE KOD KUĆE
Trenutno ste u izolaciji i vjerojatno razmišljate što tijekom dana. Naša je preporuka: provedite ovo vrijeme što bolje i pripremite se za turbulentno i izazovno razdoblje pred vama.

Umjesto televizije, okrenite se knjigama koje mogu pomoći vama i vašoj tvrtki.

Iz ponude Poslovne knjižare UM, jedine takve specijalizirane knjižare u Hrvatskoj i regiji izdvojili su TOP 10 knjiga koje bi svaki rukovoditelj i istaknuti zaposlenik trebao pročitati.

Možete ih naručiti putem web shopa uz popuste i brzu dostavu!

1. NEOGRANIČENA MOĆ (Nova znanost o osobnom postignuću)

Anthony Robbins - ‘Neograničena moć’ revolucionarna je knjiga za vježbanje uma koju su pročitali milijuni.

Knjiga vodi kako korak po korak postizati vrhunske rezultate, uz ostvarenje emocionalne i financijske slobode, kako steći kvalitete vođe i imati samopouzdanje te kako pridobiti druge na suradnju.

2. 7 NAVIKA USPJEŠNIH LJUDI (Povratak etici karaktera)

Stephen Covey - Knjiga '7 navika uspješnih ljudi' najutjecajniji je svjetski priručnik iz područja psihologije uspjeha. U svijetu ekstremno popularna, kod nas je tiskana u već osam izdanja.

Naši postupci su uvijek rezultat naših dubokih uvjerenja. Usvajanjem sedam ispravnih navika u profesionalnom i privatnom životu, a odbacivanjem pogrešnih, ostvarit ćemo sve što želimo.

3Autobiografija LEE IACOCCA (Životna iskustva i poslovna praksa)

Autobiografija je sigurno najbolji priručnik o kriznom menadžmentu ikad napisan. Svjetski hit, prodan u 8 milijuna primjeraka. U 'čuvenoj priči' Lee Iacocce, lidera koji je proglašen najboljim menadžerom 20. st. opisuje se vođenje kompanije Ford (kad je bila najuspješnija u povijesti), a potom i Chryslera (izvlačenje iz skorog bankrota). Knjiga se čita kao roman. Čitat ćete je više puta.

4. 12 SLAVNIH MENADŽERA – PODUZETNIKA (Inspirativna iskustva za učenje iz prakse najuspješnijih)

Lynne Curru, Jeff Grout - Menadžeri i poduzetnici u formi intervjua s vama dijele svoje zamisli, najbolje i loše poteze… Otkrivaju kako se motiviraju, kako su složili svoj tim, što im je važno u životu.

Anita Rodick i The Body ShopRon Dennis i trkaći automobilistički tim Formule 1 – McLaren i drugi otkrivaju najdublje tajne uspješnih. Kako postići sve i biti sretan? Sve najbolje iz tih razgovora uobličeno je u 'zlatnu knjigu' poduzetništva i menadžerstva.

5. UPRAVLJATI, STVORITI, ŽIVJETI (Učinkovit menadžment za novo vrijeme)

Fredmund Malik - Ova je knjiga klasik literature za menadžment. Izvanredan je i rukopis za mlade rukovoditelje. Pravilan menadžment treba naučiti samo jednom, ali temeljito. Knjiga se čita brzo i zanimljivo, kao roman.

6. PREDVIDLJIVO IRACIONALNI (Nevidljive sile koje upravljaju našim odlukama)

Dan Ariely - Doista izuzetna i zanimljiva knjiga istražuje nevidljive unutrašnje sile koje utječu na naše odluke o kupovini, hrani, ljubavi, novcu, odgađanju obveza, pivu, poštenju…

Stručna i zabavna istraživanja, otkrića i anegdote mogu nam pomoći da ne i mi ponovimo 'gluposti' koje su drugi napravili, misleći sve najbolje o svom životu, poslu i sebi.  

7. SUPERPRODAVAČ (Psihologija prodaje)

Richard Denny - Jedna od najprodavanijih knjiga o prodajnim vještinama, putokaz je za izvrsnu profesionalnu prodaju i usavršavanje prodajnih vještina.

Na praktičan i zanimljiv način autor daje brojne savjete koji mogu povećati prodaju, čak i onda kad sve stane.

8. KOMUNIKACIJSKE VJEŠTINE (Verbalne i neverbalne utjecajne tehnike)

Kamilo Antilović i Nikša Sviličić - U četiri poglavlja (Interpersonalna komunikacija, Verbalno i Neverbalno u komunikaciji, Javni govor i nastup te trema i strah) sabrana je struka i praksa namijenjena početnicima i profesionalcima, svima koji žele poboljšati vještine i imidž.

9. PRIRUČNIK ZA METODOLOGIJU ISTRAŽIVANJA U DRUŠTVENIM DJELATNOSTIMA (Kako osmisliti, provesti i opisati znanstveno i stručno istraživanje)

Ana Tkalac Verčič, Dubravka Sinčić Ćorić, Nina Pološki Vokić - Ovo je najbolji priručnik na ovu temu u Hrvatskoj. Podrška studentima društvenih studija u svim fazama izrade stručnih i znanstvenih radova, uključivo magisterij rad i doktorat. User friendly knjiga daje odgovore, mnogobrojne primjere i savjete, otkriva male tajne pravih istraživačkih profesionalaca.

10. POLARNI SAN (Prva hrvatska ekspedicija na Južni pol)

Davor Rostuhar - Ova je knjiga inspiracija, ali i priručnik za savladavanje najtežih izazova tijekom 48 dana borbe. Put posut naizgled nepremostivim preprekama kojeg je uspjelo prijeći samo 23 osobe u povijesti.

Autor otkriva što mu je najvažnije za uspjeti, kako se on nosio s krizama prvih 10 dana (i plakao je i dvojio se…), a što je bilo zanemarivo i suvišno.

 

Sve ove knjige možete naručiti putem web stranice Poslovne knjižare UM, klikom OVDJE.

Vlasnici Knjižare UM pokretači su i jedinstvene edicije u Europi, knjige-planera UM/ Znanje i vrijednosti, koja za 2020 sadrži kao i 26 godina od utemeljenja kratke priče. UM je jedinstvena publikacija, ujedno i najmasovniji vodič za poslovni i osobni razvoj u Hrvatskoj (10.000 čitatelja), Više o knjizi UM Učinkoviti Menadžer možete saznati ovdje.

26. travanj 2024 03:19