Hrvatska
StoryEditor

Tvornica šećera Osijek drugi je put promijenila ime ovaj put u – Novpros

18. Travanj 2021.
Marko Pipunić

Tvornica šećera Osijek u vlasništvu Termes grupe Marka Pipunića drugi je put promijenila ime, ovaj put u – Novpros. Prvi naziv osječke šećerane, prije nego što će je preuzeti Termes grupa, bio je Kandit Premijer. S najnovijom promjenom imena ukinut je Nadzorni odbor, a Perica Bičvić novi je član Uprave umjesto opozvanog Josipa Bičvića, koji je ostao član Uprave matične Termes grupe. Inače, Termes grupa u vlasništvu je Pipunićeva Žita.

– Ime je promijenjeno zato što se ta tvrtka, nakon što je proizvodnja šećera konsolidirana pod krovnu tvrtku Hrvatska industrija šećera, više ne bavi proizvodnjom šećera. Kako se ne bi stvarala zabuna među partnerima i u javnosti, odabrano je novo ime. Tvrtka nastavlja poslovati u sklopu Žito grupe i bavit će se drugim djelatnostima ovisno o potrebama Grupe. U skladu s tim dogodile su se i promjene u Upravi i Nadzornom odboru – poručuju iz Pipunićeve kompanije.

Koje su to djelatnosti, zasad ne žele reći. No promjenom naziva te nekadašnje osječke šećerane kao da je simbolično zatvoreno poglavlje u kojem je ona samostalno nastupala na tržištu, a onda je prije godinu i pol dana vlasništvo nad svojim pogonima prepustila novoosnovanoj Hrvatskoj industriji šećera, nakon čega je i taj pogon od ove godine zatvoren, baš kao i virovitički. 

21. travanj 2024 06:06