Hrvatska
StoryEditor

Tvornica tekstila Trgovišće prodana Nikoli Gadži

19. Lipanj 2021.
Fond Quaestus Private Equity Kapital II u postupku je likvidacije, što znači da treba unovčiti njegovu cjelokupnu imovinu, uključujući i udio u posljednjoj neprodanoj kompaniji Fragariji, za koju Quaestus intezivno traži kupca

Quaestuts Private Equity, tvrtka za upravljanje rizičnim kapitalom, nakon prodaje vinkovačke Spačve prodala je i Tvornicu tekstila Trgovišće. Prodana je Nikoli Gadži, poduzetniku koji je svojedobno bio glavni zastupnik za Diesel za hrvatsko i tržište BiH, a danas je njegova najveća tvrtka izvjesni Sinago. U Quaestusu su potvrdili prodaju tvornice specijalizirane za stolno i posteljno rublje istaknuvši da upravo navedena tvrtka Nikole Gadže, Sinago, ima veliko iskustvo u uređenju i opremanju interijera u hotelijerstvu i maloprodaji, pa je stoga i logično da ju je Gadža preuzeo. Detalje transakcije nisu htjeli otkriti.

– Iznose pojedinih transkcija i detalje prodajnih procesa, nažalost, ne možemo komentirati jer je riječ o osjetljivim procesima i o fondu s privatnom ponudom. Društvo Spačva je iznimka jer je to dioničko društvo koje je izlistano na burzi, pa su zato i podaci o transakciji javni – poručili su iz Quaestusa.

Nakon prodaje vinkovačke Drvne industrije Spačve i tvornice u Trgovišću u portfoliju fonda Quaestus Private Equity Kapital II ostaje još samo poljoprivredna tvrtka Fragaria. Kako doznajemo, i za nju se intenzivno traži novi vlasnik. Naime, fond rizičnoga kapitala navršio je deset godina i u postupku je gašenja.

– Fond je u postupku likvidacije, što znači da treba unovčiti njegovu cjelokupnu imovinu, uključujući i udio fonda u društvu Fragaria –​ istaknuo je Davor Dorić iz Quaestusa.

Na naš upit znači li to da će Quaestusovi osnivači nakon likvidacije fonda osnivati novi fond rizičnoga kapitala, iz te kompanije odgovaraju da se 'u ovom trenutku ne razmatra osnivanje novih fondova s obzirom na to da je cijeli tim fokusiran na likvidaciju postojećeg fonda'.

Upit smo isto tako poslali osnivaču fonda Borislavu Škegri, no on je odgovorio da je od ožujka u mirovini i da nije ovlašten komentirati poslovanje fonda.

Inače, odluka od likvidaciji fonda osnovanoga 2006. donesena je još potkraj prošle godine i trebala je stupiti na snagu 22. veljače s rokom likvidacije od šest mjeseci koji je počeo teći tog dana. U tom postupku unovčava se imovine fonda s krajnjim ciljem podmirenja njegovih obveza i isplate preostale imovine vlasnicima udjela u njemu. (K. Pu.)

25. travanj 2024 06:47