Hrvatska
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Smjena na cesti Zagreb – Macelj, promjene u Ikeinim tvrtkama, Herbalife i Elektroda Zagreb dobili uprave...

31. Kolovoz 2021.
Cindy Andersen

Zrinko Hržić novi je direktor EGIS ROAD OPERATION CROATIJE umjesto Henrija Skibe. Tvrtka posluje u sklopu francuske grupe EGIS - upravlja autocestom Zagreb ‒ Macelj, održava je i naplaćuje cestarinu u ime tvrtke AUTOCESTA ZAGREB – MACELJ, koja je koncesionar tih 60 kilometara autoceste i u većinskom je vlasništvu (51 posto) STRABAGOVE tvrtke PYHRN CONCESSION HOLDING, a ostatak ima država.

Cindy Marita Gabriella Andersen najprije je imenovana direktoricom IKEINE tvrtke INGKA CENTRES CROATIA, a zatim i predsjednicom Uprave DESIGNER OUTLETA CROATIA umjesto Marjanne Alette Julije Van Ittersum. U Upravi DESIGNER OUTLETA CROATIA ostali su Mário Armel Passos De Barros i Sylvia Renate Mutschler. Ona je i direktorica MUTSCHLER OUTLET HOLDINGA, koji je uz INGKU suvlasnik outleta.

Steve Ilija Petrović imenovan je drugim članom Uprave ELEKTRODE ZAGREB iz Zaprešića, pa je dosadašnji direktor Ante Krolo postao predsjednik dvočlane Uprave.

HERBALIFE je dobio Upravu kojoj je na čelu dosadašnji direktor Goran Nikolić, a za drugog člana imenovan je Mark David Storey.

Mislav Ante Omazić novi je član i zamjenik predsjednika NO-a HRVATSKE POŠTANSKE BANKE umjesto Željka Lovrinčevića.

Kruno Božinović novi je član NO-a MEĐUNARODNE ZRAČNE LUKE ZAGREB umjesto Ante Dujića.

INGRA je promijenila naziv, kojim je precizirala djelatnosti. Umjesto dioničkog društva za izgradnju investicijskih objekata, uvoz, izvoz i zastupstva sad je dioničko društvo za inženjering, graditeljstvo i energetiku.

Zamijenjene su pozicije u Upravi ENERGY PRIMEA iz Zagreba. Dosadašnji prokurist Ivan Primorac imenovan je direktorom umjesto Tonija Primorca, koji je preuzeo prokuru.

VD TRGOVINA iz Donjih Vinjana (Imotski) promijenila je naziv u ARKOR TRGOVINA.

Potvrđen je predstečajni sporazum za O TOURS PCO iz Zagreba. Tvrtka u vlasništvu Jasminke Klobučar i Tatjane Koprtle obvezala se da će dugove od 3,7 milijuna kuna otplatiti u cijelosti, ali u 36 mjesečnih rata nakon godine počeka.

Tvrtka TOWER EUROPE RETAIL No.2 izbrisana je iz Sudskog registra na osnovi odluke vlasnika, TPF INTERNATIONALA s Mauricijusa o prestanku bez likvidacije. 

Mia Stojić preuzela je vlasnički i upravljački tvrtku BLAŠKO od Denisa Marinkovića i pripojila je svojoj tvrtci GURAJ BAGER, koju je osnovala u listopadu 2020.

Gudrun Stangl Lutz nova je zastupnica zagrebačke podružnice austrijske tvrtke SCHÖNHERR RECHTSANWÄLTE umjesto Miriam Simše.

Zaključen je skraćeni stečajni postupak za tvrtku GOLDCORN GROUP iz Zagreba u vlasništvu Džona Kćire. Račun je blokiran od listopada prošle godine zbog 911 tisuća kuna duga, a tvrtka je ostala dužna najmanje 790 tisuća kuna poreza, koliko je bilo evidentirano potkraj listopada.

Dražen Strunje pridružio se na direktorskoj poziciji u tvrtki KAP4 iz Zagreba vlasniku Nikoli Miletiću.

17. travanj 2024 23:21