Hrvatska
StoryEditor

U novom broj Lidera čitajte o spajanjima i preuzimanjima u vrijeme krize i doznajte kamo idu 22 milijarde eura iz EU

30. Srpanj 2020.
Lider 774-775

Novi broj poslovnog tjednika Lider kao temu tjedna donosi veliku priču o spajanjima i preuzimanjima. Nakon početnog šoka zbog koronakrize tržište spajanja i preuzimanja opet je živnulo, što se vidi u pojačanim upitima potencijalnih investitora, ali i kupaca koji intenzivnije razmišljaju o dezinvestiranju, odnosno rješavanju 'non-core' biznisa. Ulagači su najviše zainteresirani za sektor TMT (tehnologija, mediji, telekomunikacije), obnovljive izvore energije, zdravstvenu zaštitu, prehrambenu industriju, maloprodaju i turizam. Sve o tržištu spajanja i preuzimanja saznala je Željka Laslavić.

Aktualnu temu donosi Ksenija Puškarić koja je saznala sve o 22 milijarde eura koje je obećala Europska unija. Tko će pokupiti tu silnu lovu? Ako još nemate iskustva s povlačenjem europskog novca i razrađene projekte koji se mogu uklopiti u europske programe pomoći gospodarstvu, hitno angažirajte konzultanta koji će vam u tome pomoći. Iskusniji igrači ne čekaju, oni već imaju spremne projekte.

Zvonimir Frka-Petešić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade dao je veliki intervju našem glavnom uredniku Miodragu Šajatoviću. U intervjuu između ostalog Frka-Petešić kaže kako se sada moramo osloniti na najvitalnije grane gospodarstva, a to su izvoznici.

Uz ovaj broj Lidera stiže i poseban prilog Nema predaje, u kojem smo složili skup tekstova objavljenih u vrijeme 'lockdowna'. Svi tekstovi u prilogu nastoje pomoći poduzetnicima u vrijeme trenutne koronakrize i svakako će biti dobro i poučno štivo za sve poduzetnike koji traže rješenja za svoje poslovanje.

23. travanj 2024 13:46