Hrvatska
StoryEditor

U novom broju čitajte što napraviti kada vas hakeri ucijene i zašto pod hitno trebamo strane građevinare

24. Lipanj 2021.

Svaka tvrtka koja se koristi bilo kojim komunikacijskim tehnologijama ili je spojena na internet može postati metom hakerskog napada. Uspjeh tog napada ovisi o tome koliko je ona spremna za obranu. No iskustva pokazuju da se hakerski napad može dogoditi i tehnološki najspremnijima. Ne uspijete li nadmudriti hakere, hoće li tvrtka platiti otkupninu, ovisi o internoj odluci i procjeni o tome što je na kocki. U temi tjedna Ksenija Puškarić otkriva što napraviti kada vas hakeri ucijene.

I među poslodavcima i među zaposlenicima postoji podjela na one koji su za trajnu implementaciju nekog oblika rada od kuće, barem hibridnog modela, kao i one koji bi u potpunosti natrag na staro. Čini se da je lista koristi od rada na daljinu ipak znatno kraća od liste razloga protiv toga. O praktičnim razlozima za povratak u ured piše Vanja Figenwald.

Ako već nije moguće administrativno zaustaviti rast cijena građevinskih radova, država bi trebala intervenirati pozivom građevinskim tvrtkama iz zemalja koje nisu u EU da se uključe u obnovu Zagreba i Banije. U suprotnom će obnova trajati vječno i bit će skuplja od svih očekivanja jer se između goleme potražnje i male ponude na tržištu stvara sve dublji (cjenovni) džep. Zašto se Hrvatska mora hitno otvoriti stranim građevinarima saznao je Edis Felić.

Sve više hrvatskih gradova i regija prepoznaje korist od privlačenja digitalnih nomada na svoje područje. Žele li u tome biti uspješniji od drugih, moraju poraditi na razvijanju zajednica digitalnih nomada, što podrazumijeva ulaganje u 'co-living' i 'co-working' prostore. O trendovima među nomadima piše Željka Laslavić.

Uz novi broj poslovnog tjednika Lider stiže i poseban prilog 'Digitalni alati'.

24. travanj 2024 11:19