Hrvatska
StoryEditor

Uhićen čelni čovjek Janafa Dragan Kovačević

17. Rujan 2020.

Jutros rano ujutro policija je upala stan predsjednika uprave Janafa Dragana Kovačevića. U policijskoj akciji koja je počela u četvrtak ujutro uhićeno je više osoba među kojima, kako se neslužbeno doznaje, predsjednik uprave Janafa Dragan Kovačević. 

Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić Hini je potvrdila da je "rano jutros na području više policijskih uprava policija započela s uhićenjima više osoba". No, u policiji pritom nisu željeli govoriti ni o kakvim imenima.

- Radi se o osobama koje su obuhvaćene kriminalističkim istraživanjem kojeg policija provodi u koordinaciji s Uskokom unatrag godinu dana, a radi se o djelima iz domene gospodarskog kriminaliteta i korupcije - ističe Mandić.

Dodaje da će se tijekom dana na više mjesta provodit pretrage na različitim lokacijama te da će više detalja biti poznato u kasnijoj fazi postupka.

Isto tako, u ovoj se akciji spominje i ime gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića, no iz njegovog ureda su demantirali informaciju o njegovu uhićenju, no iz izvora bliskih istrazi se doznaje da je Barišić, iako nije formalno uhićen, ipak pod sumnjom u novom aktikorupcijskom slučaju.

20. travanj 2024 00:20