Hrvatska
StoryEditor

Velika očekivanja od Darija Hrebaka

01. Kolovoz 2020.
Darijo Hrebak

Glavni HDZ-ov epidemiolog Krunoslav Capak dopustio je bjelovarskom gradonačelniku HSLS-ovcu Dariju Hrebaku da sudjeluje na prvoj saborskoj sjednici premda mu je bjelovarska epidemiologinja propisala samoizolaciju.

Tako je Hrebak digao 76. ruku za izglasavanje povjerenja novoj Vladi. Umjesto da samoizoliranom koalicijskom partneru omogući dopisno, elektroničko glasanje, HDZ je tako još jednom dokazao kako je (epidemiološku) struku upregnuo u svoja stranačka kola.

A i Hrebaku je na taj način napravljena medvjeđa usluga. Tek će sada biti na vjetrometini političke javnosti sve dok u Sabor ne progura svoje propise o transparentnosti državne uprave po uzoru na Bjelovar. A Plenković za to vrijeme može razbijati glavu – pristati na Hrebakov jedini koalicijski uvjet ili tražiti novu 76. ručicu.

Ovo drugo je sigurno, pogotovo nakon ove prve epizode s tankom većinom, zbog čega je već ukinuto redovito izglasavanje svakog petka. Sabor će glasati tek kad Branko Bačić dotjera sve HDZ-ove zastupnike skupa s Hrebakom, Čačićem i manjinskim osmercem.

19. travanj 2024 10:33