Hrvatska
StoryEditor

[VIDEO] Viktor Olujić iz Asseca: Kako smo izazove pandemije okrenuli u svoju korist

25. Lipanj 2021.
Viktor Olujićfoto Ratko Mavar

Kako su uspjeli izazove koje je pred njih stavila pandemija okrenuti u svoju korist ispričao je član Uprave Asseca Viktor Olujić sudjelujući na ekskluzivnom okruglom stolu u organizaciji Addiko banke 'Kad netipično postane tipično – kako je lockdown otključao naš potencijal'.

Asseco je prošle godine završio projekte u Italiji, Uzbekistanu i Nigeriji, a da nitko od developera i tehničara nije putovao fizički na lokacije klijenta. Uz to su razvili i nove proizvode - 'Adaptive Elements' platformu, napredno rješenje za aplikacije mobilnog bankarstva koje su implementirali u jednu bankarsku korporaciju, te niz proizvoda i projekata vezanih uz uvođenje digitalnih poslovnica.

Negativne aspekte rada na daljinu u toj su IT tvrtki koja proizvodi i implementira vlastita softverska rješenja i usluge nadišli organizacijom neformalnih tjednih sastanaka, na kojima su se zaposlenici, ovisno o timu, natjecali u društvenim igrama, družili se petkom popodne u virtualnom ispijanju pive i usput opušteno raspravljali o novim rješenjima koja treba razvijati.

- Pandemijsko iskustvo promijenilo je internu kulturu Asseca. Komunikacija između Uprave i djelatnika, ali i između različitih timova postala je direktnija. Spontano su nastale neke nove veze unutar korporacije među djelatnicima različitih timova. Organizirali smo i nekoliko edukacija za sve koji žele sudjelovati, na njima je znalo biti i po 120 zaposlenika - navodi Olujić kako se tvrtka s 220 djelatnika primaknula konceptu komuniciranja karakterističnom za startupe. Budući da mnogo zaposlenih u Assecu radi u internacionalnim timovima i ne surađuje na projektima u Hrvatskoj, uspostavljanje kvalitetne komunikacije na svim razinama i među svim timovima bilo je osobito zahtjevno.

Hoće li u Assecu zadržati hibridni oblik rada i što očekuju na tržištu rada, pogledajte u videu.

26. travanj 2024 19:34