Hrvatska
StoryEditor

Visoka poslovna škola PAR pokrenula studij za budućnost riječkoga gospodarstva

17. Veljača 2020.
Studentima je omogućeno izravno povezivanje s tržištem rada, odnosno stvaranje vlastite profesionalne mreže kontakata

Visoka poslovna škola PAR pokrenula je specijalistički diplomski stručni studij Poslovno upravljanje. Njegovim završetkom studenti stječu titulu stručnog specijalista ekonomije (struč. spec. oec.). Studij traje dvije godine, odnosno četiri semestra, i nosi 120 ECTS-a.

Tri smjera

Studenti biraju jedan od tri ponuđena smjera: Upravljanje financijama, Upravljanje malim i srednjim poduzećima te Upravljanje u sportu. PAR je i dalje jedina privatna visokoobrazovna institucija u Primorsko-goranskoj županiji. Predavači na Visokoj poslovnoj školi PAR ljudi su s akademskim titulama, ali dolaze iz gospodarstva. Studente uče realnom znanju i praktičnim vještinama te su spona između akademskog svijeta i realnog sektora. Omogućeno im je izravno povezivanje s tržištem rada, odnosno stvaranje vlastite profesionalne mreže kontakata.

Znanstvena i stručna konferencija

U suradnji s američkim partnerima Visoka poslovna škola PAR pokrenula je 2012. prvu znanstveno stručnu konferenciju iz područja 'leadershipa' u Hrvatskoj pod nazivom PAR International Leadership Conference (PILC).

Ovogodišnja konferencija pod krovnom temom 'Učinkovito vodstvo u turizmu i sportu' održat će se u opatijskom hotelu Milenij 27. i 28. ožujka. PILC je jedinstven po programskoj strukturi jer uključuje znanstveni i stručni program. Konferencija nudi priliku za predstavljanje radova o vodstvu u znanstvenom dijelu programa, ali i stjecanje vještina vodstva u stručnom dijelu programa.

Omogućuje i stvaranje profesionalne mreže kontakata te razvoj poduzetničkog mišljenja. ​PILC će deveti put okupiti i povezati brojne stručnjake, lidere, menadžere, ali i mlade ljude na početku karijere.

19. travanj 2024 11:18