Korona i biznis
01. lipanj 2020.

Vrijeme je da se počnu brojiti šleperi s robom za izvoz - evo 12 kontejnera odlazi u SAD

Ancona grupa   

Godinama jednaki prilozi na početku TV dnevnika, doček turista na granici ili naplatnim kućicama, ove će godine poprimiti dramatične razmjere. Vrijeme je da se počnu brojiti šleperi s robom za izvoz, a ne rijetki hrabri turisti iz Slovenije ili Češke - napisao je glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović u svojoj kolumni početkom svibnja. 

E pa došlo je vrijeme da počenemo brojati. I evo prvog:

- Započeli smo isporuku još jednog odličnog projekta preko Velike Bare. U Atlantu šaljemo 12 kontejnera razvlačnih sofa za projekt Hyatt Place - Perimeter Center - napisali su na svojem facebook profilu Ancona Grupa. 

Ancona grupa d.o.o. iz Đakova, osnovana je 2000., kada joj je primarna djelatnost bila trgovina, a od 2003., kaže njezin vlasnik i direktor Markica Stanušić, samostalno proizvodi namještaj. Prvotno je bila riječ o kuhinjama, a od 2005. godine krenuli su u gradnju vlastite tvornice, danas impresivnog zdanja sa širokom ponudom. Namještaj su izlagali od Dubaija do Katara, pa i u Libiji. Ipak, svoju poslovnu orijentaciju usmjerili su na zapadnu Europu.