Hrvatska
StoryEditor

Vrijeme je za promjene. Vrijeme je za Mini MBA Digital

21. Listopad 2020.

Strelovit razvoj tehnologije i njene primjene u poslovanju donose nam, gotovo svakodnevno, posve nove poslovne modele i inovativne usluge i proizvode. Još prije samo nekoliko godina taxi smo strpljivo čekali na taxi stajalištu, a na dostavu ručka gledali kao na nužno zlo. A onda smo naučili da živimo u svijetu brzih i neočekivanih promjena. Shvatili smo da proizvodi lako mogu postati usluge i obrnuto. Shvatili smo, ukratko, kako ništa više nije isto.

Sve ove promjene zahtjevaju brzo snalaženje i prilagodbu, kako korisnika, tako i kompanija. One moraju u tim novim uvjetima stvarati dodatnu vrijednost i razumijevati sve zahtjevnije korisnike koji se kreću u paralelnim, često začuđujućim ekosustavima.

Mnogi od nas nisu imali vremena ni prilike da na jednostavan i pristupačan način shvate nove tehnologije i promjene koje one donose. Stoga smo mi u Algebri odlučili osmisliti i pokrenuti program koji će polaznicima pružiti cjelovit uvid u širu sliku o dominantnim tehnološkim trendovima digitalne epohe. Prvenstveni nam je cilj pojasniti tehnologije i njihovu primjenu s poslovnog aspekta, demistificirati ih i ukazati na koji način omogućavaju stvaranje novih poslovnih modela, optimizaciju poslovnih procesa i unapređenje komunikacije s klijentima.

Mini MBA Digital tu je kako bi polaznike upoznao s praktičnom primjenom tehnologija u poslovanju. Jer, svi znamo da je informacije dobro čuvati u „oblaku“, ali kako to iskoristiti za optimizaciju svog poslovanja? Kako, kada i s kim koristiti kripto valute? Kako biti siguran u online svijetu? Kako će tehnologije utjecati na moj posao, već sutra? Kako da budem i ostanem prvi? Kako da pokrećem digitalne promjene u svom okruženju?

Ovaj Mini MBA program namijenjen je zato svima koji moraju razumijeti utjecaj digitalnih tehnologija na transformaciju poslovanja, ali i njihovu praktičnu primjenu u svakodnevnim poslovnim aktivnostima. Program je osmišljen tako da omogući i početnicima, ali i iskusnim menadžerima, da bolje shvate i prepoznaju mogućnosti koje tehnologije pružaju.

Vjerujemo da je program idealan za članove uprava i izvršni menadžment, kao i za voditelje poslovnih ili tehnoloških odjela, te menadžere izvan tehnoloških područja kojima je potrebno bolje razumijevanje tehnologije.

Kroz program cjelodnevnih modula polaznici će dobiti uvid u mogućnosti koje tehnologije pružaju, a kroz niz praktičnih primjera moći će prepoznati njihovu primjenu. Tehnologije obuhvaćene programom su: usluge u oblaku (Cloud Computing), umjetna inteligencija, internet stvari (IoT – Internet of Things), napredna i prediktivna analitika (Advanced & Predictive Analytics), Blockchain, virtualna i proširena stvarnost (Virtual Reality / Augmented Reality), automatizacija i robotizacija, kibernetička sigurnost i privatnost (Cyber Security and Privacy).

Osluškujući promjene koje se zbivaju oko nas, program ćemo kontinuirano dopunjavati i proširivati novim temama.

Dobro je znati kako praćenje programa ne zahtijeva nikakvo tehničko-tehnološko predznanje, a koncipiran je tako da na interaktivan i raznovrsan način motivira polaznike. Vjerujemo kako će im baš Mini MBA Digital pomoći da prošire svoja znanja, izmijene dragocjena poslovna iskustva i unaprijede, pa čak i preusmjere, svoje karijere.

I naposlijetku, predavači. Izuzetno bitan element uspješnosti svakog obrazovnog programa, a posebice ovako kompleksnog. Potrudili smo se da za Mini MBA Digital angažiramo uistinu najbolje stučnjake iz različitih područja. One koji svakodnevno rade na temama koje će predavati, one koji se ne boje ispitati nova područja, postaviti drugačija pitanja. Jer samo tako, spojem iskustva i znatiželje, moguće je napredovati u današnjem digitalnom poslovnom svijetu. Dobro došli u Mini MBA Digital!

Sadržaj je omogućila Algebra.

17. travanj 2024 06:35