Hrvatska
StoryEditor

Vučemil traži produljenje roka za ponudu

13. Ožujak 2021.
Željko Vučemil

VMD Standard i Ivamil u vlasništvu Željka Vučemila, suvlasnika VMD grupe, zatražili su od Skupštine vjerovnika RIZ-a Odašiljači u stečaju produljenje roka od 60 dana za dostavu obvezujuće ponude za dokapitalizaciju kompanije. Trebali su je dostaviti do 8. ožujka, no 'tijekom provođenja dubinske pravne analize prikupljali su pravnu dokumentaciju u svrhu dokazivanja pravnog sljedništva nad nekretninama' i treba im još vremena da je prikupe.

Naime, neki objekti u kojima su RIZ Odašiljači vlasnik nisu uknjiženi u zemljišne knjige, kao i neki objekti u vlasništvu drugih tvrtki u sklopu kompleksa, a koji su povezani s potencijalnim budućim ulaganjima ponuđača.

Osim toga, piše stečajni upravitelj Darko Šket u podnesku vjerovnicima, iako pravodobno započeta, nije dovršena ni analiza poslovanja RIZ-a Odašiljači jer je 'u okolnostima pandemije otežano doći do validne procjene tržišnih potencijala poslovanja stečajnog dužnika, odnosno procjene koji je dio poslovanja tržišno održiv'.

Šket u podnesku predlaže da Skupština vjerovnika, određena za 24. ožujka, prihvati prijedlog ponuđača jer su 'respektabilne tvrtke koje su uz dokaz ozbiljnosti svojih namjera dostavile i izjavu banke kojom se potvrđuje da ponuđači imaju deponirana sredstva…' U razgovoru za Lider rekao je kako vjeruje da će vjerovnici produljiti rok ponuđačima. 

24. travanj 2024 17:52