Hrvatska
StoryEditor

Zadržimo duh kulture i sporta u Petrinji i pomozimo im izgraditi bolju budućnost!

15. Veljača 2021.
Gradska limena glazba

U potresu koji je pogodio Petrinju i okolicu, prostorije Gradske limene glazbe i dvorana Hrvačkog kluba teško su oštećene i njihov je rad trenutno neizvjestan. Više od 150 najmlađih članova Gradske limene glazbe te Hrvačkog kluba izgubilo je mjesto za sviranje i treniranje. Obje ove institucije neophodne su za nastavak normalnog života u trenutno razrušenom gradu, stoga su članovi petrinjske obitelji Petračić pokrenuli humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za njihovu obnovu pod nazivom 'Budi dobri duh petrinjske stucke'.

- Malo je reći koliko su obje ove institucije važne za očuvanje tradicije i kulture u Petrinji - naglašava jedna od organizatorica akcije, Sanja Petračić, direktorica u Deloitteovom Odjelu revizije.

- Zadnjih par dana cijeli svijet sluša i čita o Petrinji, a mi ovom akcijom želimo skrenuti pozornost na ova dva velika simbola grada Petrinje koji ga oduvijek čine snažnijim i prepoznatljivim. Svakom donacijom oni su bliže povratku u normalan život. Oni to zaslužuju, a vi postajete dobri duh petrinjske stucke. Stucke koja predstavlja našu živu Petrinju - dodala je Petračić.

image
Hrvački klub

Gradska limena glazba Petrinja, s tradicijom dužom od 210 godina, najstarija je glazbena udruga u gradu i za Petrinju predstavlja puno više od glazbenog orkestra. Sve do današnjih dana, u različitim oblicima i kroz različite države i uređenja, limena glazba nikad nije na duže razdoblje prekidala svoj rad. Gostovala je i predstavljala Petrinju u mnogim gradovima Hrvatske i Europe i time postala jednim od simbola grada.

Hrvački klub Petrinja najznačajnije je i rezultatski najuspješnije sportsko društvo u gradu, s pet naslova prvaka u bivšoj državi i šest naslova prvaka Hrvatske. Članovi kluba bili su i olimpijski pobjednik Vlado Lisjak 1984. godine u Los Angelesu i brončani Milan Nenadić s Olimpijskih igara u Münchenu 1972. godine. 

image
Budi dobri duh Petrinjske stucke

Podaci za sudjelovanje u humanitarnoj akciji

Sav prikupljeni prihod u ovoj humanitarnoj akciji bit će upotrijebljen za obnovu prostora hrvačke dvorane i za nabavu sportske opreme te za cjelovitu obnovu prostorija Gradske limene glazbe. Više informaciji o akciji kao i detaljima za uplatu možete pronaći na ovom linku.

18. travanj 2024 20:59