Kompanije
StoryEditor

Atlantic izdvojio Farmaciju iz Fidifarma, i sad je izravni vlasnik lanca ljekarni 

25. Listopad 2019.

ATLANTICOVA tvrtka FIDIFARM izdvojila je iz svog poslovanja dva dijela tvrtke u novoosnovane FIDIFARM 2 i FARMACIA HOLDING.

Fidifarm se restrukturira radi veće transparentnosti i želje da Atlantic Grupa bude direktni vlasnik ljekarničkog lanca Farmacia, odgovoreno nam je iz te grupe.

Prethodno toj promjeni, zbog interne logike organiziranja poslovanja po poslovnim jedinicama koje okupljaju srodne djelatnosti, Fidifarm je bio vlasnik Zdravstvene ustanove Farmacia koja okuplja ljekarničke jedinice u sustavu Atlantic Grupe.

Očito u Atlanticu procjenjuju da će se Fidifarm bez lanca ljekarni moći koncentrirati na osnovnu djelatnost – proizvodnju dodataka prehrani i vitaminskih proizvoda pod brendom Dietpharm. Atlantic Grupa je vodeći regionalni proizvođač dodataka prehrani i vitaminskih proizvoda. Zamah toga poslovnog segmenta započet je akvizicijom tvrtke Fidifarm u travnju 2007.
Direktori novoosnovanih tvrtki su Sanja Šagud, direktorica FIDIFARMA (zajedno s Majom Kovač), i potpredsjednik ATLANTIC GRUPE Neven Vranković.

24. travanj 2024 11:56