Kompanije
StoryEditor

Hrvoje Kekez novi je predsjednik Uprave Đuro Đaković grupe

07. Siječanj 2020.
Piše:
piše Lider/Hina
[email protected]

Novi predsjednik Uprave Đuro Đaković grupe je Hrvoje Kekez, koji je imenovan na mandat od šest mjeseci, izvijestili su u utorak iz te slavonskobrodske tvrtke.

Kako se navodi u objavi na Zagrebačkoj burzi, 4. siječnja 2020. Hrvoje Kekez iz Slavonskog Broda imenovan je predsjednikom Uprave Đuro Đaković grupe na mandat od šest mjeseci, i to od 7. siječnja do 7. srpnja 2020. godine.

Upravu tvrtke tako od danas čine Hrvoje Kekez kao predsjednik Uprave, te Slaven Posavac kao član Uprave, zaključuje se u objavi slavonskobrodske tvrtke.

Inače, bivši predsjednik uprave Đuro Đaković grupe Marko Bogdanović je 30. listopada prošle godine podnio ostavku.

U obrazloženju ostavke Bogdanović je istaknuo kako se Đuro Đaković grupacija nalazi u nezavidnoj situaciji uslijed dva ključna problema -  nemogućnost financijskog praćenja proizvodnje vagona za izvoz i nedostatka vlastitog kapitala.

Također naveo je i da je provedeno gotovo kompletno poslovno restrukturiranje i da trenutno grupacija Đuro Đaković posluje samo u održivim programima, dok su svi neperspektivni ugašeni.

Bogdanović je u obrazloženju ostavke naveo i da smatra kako, unatoč naporima Uprave i ostvarenom napretku u poslovnim rezultatima, "daljnje poboljšanje nije moguće bez provođenja cjelovitog financijskog restrukturiranja s naglaskom na jačanje kapitala grupacije".

16. travanj 2024 05:07