Kompanije
StoryEditor

MZOE: Kampanja za ozon na Viberu

21. Rujan 2019.
Tomislav Ćorić
Ovogodišnji Međunarodni dan zaštite ozonskoga sloja, 16. rujna, obilježen je pod sloganom ‘32 godine obnove‘ kojim se želi istaknuti veliki uspjeh postignut u zaštiti ozonskog sloja.

U povodu toga Ministarstvo zaštite okoliša i energetike (MZOE) u partnerstvu s Rakuten Viberom, jednom od najvećih svjetskih platformi za razmjenu poruka, osmislilo je osamnaest besplatnih ekskluzivnih naljepnica koje prikazuju superjunake Ozonka i Ozončicu. Cilj je kampanje djeci i mladima na zabavan način približiti temu zaštite ozonskoga sloja, koji je zbog fizikalno-kemijskih procesa važan jer znatno smanjuje količinu štetnog ultraljubičastog zračenja koje prodire do površine Zemlje i tako štiti sve na planetu.

Hrvatska s ostalim potpisnicama Montrealskoga protokola aktivno sudjeluje u osvješćivanju javnosti o važnosti ozonskog sloja za život na Zemlji i ukidanja potrošnje tvari koje ga oštećuju. Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić izrazio je zadovoljstvo suradnjom i naglasio da je njegovo ministarstvo prva državna ustanova u Hrvatskoj koja tako surađuje s Viberom te pozvao građane da preuzimanjem ekoloških naljepnica podupru kampanju.

15. travanj 2024 23:33