Kompanije
StoryEditor

Nebojša Šaranović ponudio 130.000 kuna za jedan udjel Kraš ESOP-a 

20. Studeni 2019.
Nebojša Šaranovićč

- Dobili smo pismo radnika Kraš ESOP-a kojim nas obavještavaju da Mesna industrija Braća Pivac nudi 50.000 kuna za jedan udjel u Kraš ESOP-u. Ta se ponuda odnosi na vlastite dionice Kraš ESOP-a, koje ne kotiraju na Zagrebačkoj burzi. Radnici su nas, smatrajući da je to malo, pozvali da i mi damo ponudu za vlastite dionice Kraš ESOP-a, što smo i učinili - rekao je to za Jutarnji list Nebojša Šaranović, srpski poduzetnik i investitor, vlasnik ciparske kompanije Kappa Star Limited.

Preko Uprave Kraš ESOP-a, za te, vlastite dionice ponudio je 130.000 kuna po udjelu, što je gotovo dva i pol puta više od onoga što nudi MI Braća Pivac.

- Ponudu smo uputili poštom u utorak ujutro s Cipra. I ovaj put smatramo da je to realna tržišna cijena. Dakle, u kontaktu smo tako da dobivamo pisma od zaposlenih u Krašu i Kraš ESOP-u, na osnovu kojih smo stekli dojam da radnici nisu zadovoljni trenutnim stanjem i razvojem situacije - kaže Šaranović. Cijeli intervju možete pročitati OVDJE. 

Šranovićeva je kompanija, podjetimo, kupnjom dionica Kraša na Zagrebačkoj burzi dosegnula udio od 25 posto. Tim je pozetom Šaranovićeva kompanija podigla tržišnu kapitalizaciju Kraša sa 570 milijuna na 1,6 milijardi kuna. Srbijanski poduzetnik kaže kako Kraš plaća po cijeni koju smatra fer vrijednošću koju mali dioničari i zaposlenici trebaju dobiti. Ova cijena pokazuje njegov potencijal, kaže. 

Prema izračunu Lidera od prije dva mjeseca kada je cijena jedne dionice Kraša na ZSE iznosila 1050 kuna, koliko iznosi i danas, prosječna, naglašavamo još jednom prosječna, vrijednost jednog udjela Kraš-ESOP-a vrijedi impresivnih 265.322 kune! A to je za 168.800 kuna više nego prije ulaska Kappa Stara u vlasničku strukturu. 

Isto tako, podsjetimo kako je Skupština tvrtke Kraš-ESOP, a to je novinarima priopćila Zrinka Vrhovski, savjetnica pravnih poslova u Krašu, glasala je protiv Prijedloga odluke o sklapanju Sporazuma o zajedničkom djelovanju s Mesnom industrijom Braća Pivac d.o.o Vrgorac. Nakon toga je MI Braća Pivac objavila ponudu za prezumanje. 

25. travanj 2024 00:12