Kompanije
StoryEditor

Sunce: Četiri hotela i Koncern ujedinjuju se u novu tvrtku

22. Rujan 2019.
Jako Andabakfoto Dražen Lapić

Do kraja godine trebao bi završiti proces pripajanja tvrtki koje posluju pod krovnom kompanijom Sunce koncern d.d., u većinskom vlasništvu poduzetnika Jake Andabaka. Tvrtke Hoteli Tučepi, Hoteli Brela, Hoteli Zlatni rat i Alan, kao i Sunce koncern, koji također kotira na Zagrebačkoj burzi, tako bi od iduće godine postali Sunce hoteli d.d.

Prema riječima Andabaka, i sada već među ovim tvrtkama postoje objedinjene funkcije nabave, HR-a, prodaje, razvoja, investicija itd., međutim, ubuduće više neće postojati pet različitih skupština i nadzornih odbora već jedno tijelo, a i administrativnih troškova bit će znatno manje, što bi trebalo dovesti do efikasnijeg poslovanja.

– Još jedan od razlog za pripajanje je to što je dosad pet kompanija kotiralo na Zagrebačkoj burzi, što i nije baš uobičajeno i praktično na tržištu kapitala. Ovim pripajanjem zadovoljne su i banke i ostali dioničari koji su jednoglasno podržali ovu odluku u travnju – istaknuo je Andabak. U Upravi Sunce hotela d.d. trebali bi ostati dosadašnji članovi Uprave Sunce koncerna: predsjednik Tonći Boras te članovi Kristijan Gagulić i Ivan Potkrajčić.

19. travanj 2024 20:39