Svijet
StoryEditor

Banka Barclays klijentima onemogućila slanje novca na Binance

07. Srpanj 2021.

Britanska banka Barclays poručila je klijentima da im je onemogućeno slanje sredstava kripto mjenjačnici Binance kako bi 'zaštitili svoj novac', piše Financial Times.

- Budući da ste ove godine izvršili uplatu Binanceu, željeli smo vas obavijestiti da do daljnjega zaustavljamo plaćanja kreditnom/debitnom karticom. Time ćete zaštititi svoj novac - stoji u obavijesti koja je navodno poslana klijentima Barclaysa.

Odluka je uslijedila nakon represije britanske Agencije za financijsko poslovanje (FCA) protiv Binancea. Prošlog mjeseca FCA izdao je upozorenje potrošača protiv Binance Markets Limiteda, tvrtke koju je Binance kupio kako bi olakšao pokretanje prilagođene kripto mjenjačnice u Velikoj Britaniji.

Iz FCA-a su izjavili, iako ne mogu zabraniti Binance, da će učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi zaštitili potrošače zabranjujući Binance Markets Limitedu pružanje 'reguliranih aktivnosti' u Velikoj Britaniji.

Jedna od najpopularnijih kripto mjenjačnica naišla je na brojne prepreke kada je riječ o usklađenosti s regulatornim okvirima posljednjih mjeseci.

Prema Financial Timesu, izvršni direktor tvrtke za plaćanja koja je pomogla Binanceu da se poveže sa širim financijskim tržištem, rekao je da kripto mjenjačnica vodi veliku bitku s pravilima protiv pranja novca i poznavanja kupaca, ali je ostala otporna na bacanje ljudskih resursa na pitanja usklađenosti.

FCA je također bio zabrinut zbog pristupa tvrtke pravilima o pranju novca. Glasnogovornik FCA-e izjavio je da regulator 'očito ima problema sa standardima u tom području.'

FCA se pridružio već dugom popisu regulatora koji su posljednjih mjeseci zauzeli kritičko stajalište protiv Binancea. To uključuje regulatore u Maleziji, Tajlandu i Japanu

Prošlog tjedna, Monetarna uprava Kajmanskih otoka objavila je da Binance nije 'registriran, licenciran, reguliran ili na drugi način ovlašten' da djeluje kao kripto mjenjačnica s ili unutar Kajmanskih otoka.

Binance, s druge strane, i dalje tvrdi da nema sjedište, te su ranije izjavili da svoje obveze usklađenosti shvaćaju vrlo ozbiljno. 

16. travanj 2024 06:40