Svijet
StoryEditor

Bidenovim čekovima po bitcoine i dionice MasterCarda i PayPala

16. Ožujak 2021.
Extreme close-up of Federal coronavirus stimulus check provided to all Americans from the United States Treasury in 2020, showing the statue of liberty.foto Shutterstock
Gotovo 10 posto od 380 milijardi bespovratnih poticaja (stimulus checks) koje će dobiti građani SAD-a moglo bi se preliti u dionice i kriptovalute, pokazuje istraživanje financijske institucije Mizuho.

Istraživanje koje je proveo Mizuho Securities procjenjuje da bi se 10 posto, ili gotovo 40 milijardi dolara od 380 milijardi dolara poticaja, moglo upotrijebiti za kupnju bitcoina, drugih kriptovaluta i dionica.

Mizuhovo istraživanje pokazalo je da dvoje od pet osoba koje će primiti poticaj od 1400 dolara taj novac planira dalje investirati, s tim da većina preferira investiranje u bitcoin naspram dionica.

Istraživanje predviđa da će bitcoin činiti 60 posto ukupne dodatne potrošnje ulaganja što bi povećalo tržišnu vrijednost bitcoina za 2 do 3 posto, piše u istraživanju. Također, dodaje se u istraživanju, oni koji se odluče za ulaganje u dionice biraju tvrtke koje su se na neki način povezale s kriptovalutama posljednjih godina poput Vise, MasterCarda, PayPala ili Squarea.

S ovim istraživanjem se slažu i analitičari iz Goldman Sachsa koji smatraju da će američka kućanstva biti najveći kupci dionica u 2021. godini.

Otprilike 90 posto američkih kućanstava ispunit će uvjete za dobivanje poticaja, navodi CNN. Svi koji ispunjavaju uvjete dobit će 1400 dolara, dok recimo parovi s dvoje djece dobivaju čak 5600 dolara što može biti prilično dobar početni ulog u neku od kriptovaluta.

Pripremili smo za vas besplatan e-Book ‘Vodič za snalaženje u svijetu kriptovaluta‘ kojega možete skinuti na ovom linku!

14. travanj 2024 06:45