Svijet
StoryEditor

Časopis TIME počinje primati uplate u bitcoinu

14. Travanj 2021.
Piše:
Piše: Domagoj Mataić

- Jedan od najutjecajnijih časopisa na svijetu, TIME od sada će početi primati uplate u bitcoinu -izjavio je izvršni direktor Grayscalea Michael Sonnenshein.

TIME je sklopio partnerstvo s Grayscaleom kako bi stvorio novu edukativnu kripto video seriju koja bi trebala izaći ovog ljeta. Grayscale je upravitelj fonda koji drži više od 3 posto bitcoina u optjecaju putem svog Grayscale Bitcoin Trusta, što ga čini najpopularnijim institucionalnim bitcoin proizvodom, dok se ne odobri prvi bitcoin ETF. Najvažnija vijest je ta da TIME neće odmah pretvarati prikupljeni bitcoin u dolare, nego će ih držati na svojoj bilanci.

Prije tri tjedna TIME je objavio oglas za posao novog financijskog direktora. Na popisu potrebnih kvalifikacija tražilo se 'poznavanje bitcoina i drugih kriptovaluta', koji pokazuju da je časopis imao namjeru izložiti se bitcoinu u bliskoj budućnosti.

TIME je također nedavno prodao tri svoje naslovnice kao nezamjenjivi token (NFT), pokazujući uključenost u kripto industriju. TIME će tako postati prvi svjetski utjecajni medijski brand koji će držati bitcoin, a mnogi se pitaju koje su implikacije ovog poteza. 

TIME neće biti prva non crypto tvrtka koja će zadržati bitcoin na svojoj bilanci. Softversko poduzeće MicroStrategy i poduzeće za obradu plaćanja Square pioniri su tog pristupa. Kada je električni proizvođač automobila Tesla kupio 1,5 milijardi dolara u bitcoinu ranije ove godine, također se odlučio da će zadržati bitcoin koji prihvaća kao sredstvo plaćanja za kupnju automobila.

20. travanj 2024 02:15