Svijet
StoryEditor

Coinbase 10 posto profita ulaže u kriptovalute, planirano više poslovanja u kripto industriji

23. Kolovoz 2021.

Izvršni direktor Coinbasea Brian Armstrong u petak je objavio putem Twittera da je tvrtka kojom se trguje na Nasdaqu dobila odobrenje odbora za dodavanje 500 milijuna dolara vrijednosti kriptovaluta u svoju bilancu. I ne samo to, već će 10 posto buduće zarade ulagati u kriptovalute.

U veljači, dok se pripremao izaći u javnost putem izravnog uvrštenja, Coinbase je objavio S-1 prijavu koja pokazuje da posjeduje kriptovalute u rasponu od 365 milijuna dolara. Od toga je 230 milijuna dolara bilo u bitcoinu, 53 milijuna u ethereumu, 49 milijuna u stablecoinima i 34 milijuna dolara u ostaloj kripto imovini.

Iako je izvješće bilo dovoljno da Coinbase svrsta na četvrto mjesto među svim tvrtkama koje posjeduju bitcoin, dvije od tri tvrtke ispred njega, tvrtka za softver u oblaku MicroStrategy i proizvođač električnih automobila Tesla, kupile su svoje prve bitcoine u posljednjih godinu dana. Coinbase postoji od 2012. godine. Neki su mislili da je kripto izvorna tvrtka trebala prikupiti više u tom razdoblju, iako su računovodstvena pravila i načela upravljanja riznicom možda to učinili nepromišljenim.

No, rekordna kvartalna dobit, prva od 800 milijuna dolara u prvom tromjesečju, a zatim 1,6 milijardi dolara u drugom, uvjerili su Coinbaseov odbor da ima prostora za diverzifikaciju svojih udjela.

Kripto mjenjačnica koja većinu novca zarađuje od transakcijskih naknada, imala je koristi od velikog volumena trgovanja u posljednjem tromjesečju unatoč padu cijena kriptovaluta.

Prema Armstrongu, tvrtka bi željela postupno voditi više poslovanja u kripto industriji.

29. travanj 2024 13:26