Svijet
StoryEditor

Dobar početak godine tvrtke Cognism koja je osigurala 87,5 milijuna dolara investicija

14. Siječanj 2022.

Tvrtka Cognism, među čijim je osnivačima zadarski programer Stjepan Buljata, imala je dobar ulazak u novu godinu s obzirom na to da je prikupila 87,5 milijuna dolara investicija koje će im pomoći u ostvarivanju plana o širenju na američkom i europskom tržištu. Kako navodi UK Tech News, glavni ulagač u financiranju je novi investitor Viking Global Investors, a pridružili su mu se i Blue Cloud Ventures, AXA Venture Partners, Swisscom Ventures te Volution.

Tvrtka ovu ekspanziju predviđa kao kombinaciju organskog rasta i akvizicija, a planiraju i daljnja ulaganja kako bi održali vodeću poziciju tvrtke u B2B prodajnim obavještajnim podacima na globalnoj razini.

- Drago nam je što možemo poželjeti dobrodošlicu Viking Global Investorsu kao našem novom glavnom ulagaču. Ovo financiranje će nam pomoći da osnažimo poduzeća s međunarodnom prodajnom inteligencijom u narednim godinama, postavljajući novi standard u kvaliteti podataka i usklađenosti. To će ubrzati naš rast i globalno širenje kao vodećig pružatelja inteligentnih B2B podataka o prodaji – poručio je James Isilay, izvršni direktor Cognisma, putem njihove stranice.

Ovo ulaganje prati Cognismovo prikupljanje kapitala iz 2020. u kojem je prikupio 12 milijuna dolara i ono iz 2021. koje je završilo s 12,5 milijuna prikupljenih dolara. Također, tvrtka je 2021. otvorila američki ured u Bostonu predvođen novim potpredsjednikom prodaje, Markom Bedardom, koji je ranije bio u ZoomInfou, te je u svoj upravni odbor primio veterana industrije, Phila Garlicka, prenosi UK Tech News.

Iz tvrtke su, putem svoje stranice, također objasnili da je u posljednjih nekoliko mjeseci došlo do značajnih ulaganja u nove proizvode i partnerstva. U prošloj je godini tvrtka lansirala projekt Diamond Data koji pruža najtočnije telefonske provjerene kontakte usklađene s GDPR-om i CCPA-om namijenjene timovima za razvoj poslovanja na međunarodnoj razini i time su postavili novi standard u kvaliteti podataka. Uspostavili su i partnerstvo s Bomborom te je tvrtka u fiskalnoj 2021. godini prijavila 100 postotni rast ARR-a.

- Nijedna druga softverska tvrtka ne nudi uistinu globalnu platformu za obavještajnu prodaju kao što je Cognism. Spajanjem naših kontakt-podataka s naprednim kontekstualnim podatkovnim točkama kao što su tehnologija i signali namjere kupca, pomažemo modernim timovima za prihode da se povežu s povjerenjem i premaše ciljeve. Naš je cilj omogućiti tvrtkama da izgrade smislenu vezu sa svojim sljedećim najboljim klijentom na učinkovit i najisplativiji način - objasnio Isilay.

Cognism je tijekom prošle godine bio uvršten na nekoliko lista koje su ga predstavljale kao startup koji treba pratiti - bio je na 'Deloitte Fast 50' listi, treću godinu zaredom pojavio se na vrhu LinkedInovih najboljih startup poduzeća u Velikoj Britaniji te je uvršten u TechNationov program 'Future Fifty'.

Također, iz tvrtke su poručili da je njihov kontinuirani uspjeh i rast prihoda 'dokaz potražnje B2B tvrtki za visokokvalitetnim podacima o kontaktima i računima', 

Inače, tvrtka je osnovana 2015. godine te se bavi pružanjem alata u prodajnim timovima za generiranje podataka o potencijalnim kupcima. Iz Cognisma kažu da je njihov softver usklađen s propisima o podacima kao što je GDPR, koji je uveden u Europi u svibnju 2018., a tvrtka trenutno zapošljava preko 250 osoba sa sjedištem u sedam zemalja uključujući Veliku Britaniju, SAD, Kanadu, Južnu Afriku, Hrvatsku, Makedoniju i Njemačku.

19. travanj 2024 09:06