Svijet
StoryEditor

Glovo privukao dodatnih 150 milijuna eura investicije i postigao status jednoroga

19. Prosinac 2019.

Glovo, jedan od najbrže rastućih igrača na tržištu brze dostave na zahtjev, najavio je danas 150 milijuna eura (167 milijuna dolara) sredstava iz serije E ulaganja. Posljednju rundu ulaganja vodio je investicijski fond Mubadala, uz daljnju podršku prethodnih ulagača Drake Enterprises, Idinvest i Lakestar.

Nakon što je osigurala svoj najnoviji kruga ulaganja, tvrtka je dosegnula status jednoroga, čime je postala tek druga privatna tvrtka u Španjolskoj koja je nadmašila vrijednost milijarde dolara.

Start-up sa sjedištem u Barceloni koji isporučuje sve, od hrane do namirnica i farmaceutskih proizvoda - učvrstio je svoju poziciju na tržištima gdje je prisutan, što uključuju Europu, Latinsku Ameriku i Afriku. Glovo je među dva su vodeća igrača u 24 od 26 zemalja u kojima posluje i etablirao se kao globalni lider u sektoru brze isporuke na zahtjev.

Širenje tehnoloških talenata kroz europske tehnološke centre

Uz globalno širenje, Glovo je posvećen podizanju svojih inženjerskih kapaciteta i tehnologije na sljedeću razinu. Tvrtka je nedavno ušla na poljsko tržište preuzimanjem Pizza Portal-a u akviziciji vrijednoj 35 milijuna eura i investiranjem u dodatni tehnološki centar u Varšavi. Planovi do sredine 2020-te su zapošljavanje dodatnih 300 inženjera, što uključuje 40 dediciranih inženjera i 50 stručnjaka za tehnologiju proizvoda koji će biti bazirani u Varšavi.

Usmjeravanjem nove investicije u širenje svojeg tehnološkog tima, start-up će nastaviti jačanje svoje tehnologije daljnjim poboljšanjem korisničkog iskustva, smanjenjem vremena čekanja za dostavljače i korisnike, te otvaranjem novim tamnih dućana i tamnih kuhinja namijenjenih samo dostavi.

Fokus na namirnice i partnerstva s vodećim maloprodajnim lancima

Glovo će nastaviti s inovacijama u sektoru dostave te će nadograditi svoju višekategorijsku ponudu, dostavljajući alkohol, farmaceutske proizvode i ostale svakodnevne proizvode. Kako bi potaknuo rast svoje kategorije namirnica, Glovo će i dalje tražiti strateška partnerstva, slično partnerstvu s Carrefourom, te će ulagati u vlastite tamne dućane namijenjene samo dostavi.

Tvrtka trenutno upravlja sa sedam tamnih dućana u Europi i Latinskoj Americi - s lokacijama u Barceloni, Madridu, Buenos Airesu i Limi - i planira ih otvoriti 100 do 2021. godine.

-Iznimno nam je drago što možemo zaželiti dobrodošlicu Mubadali kao investitoru, te također ojačati našu poziciju u industriji. Postići status tvrtke jednoroga nešto je zaista uzbudljivo i dokaz o talentu unutar tvrtke, i njihovoj odlučnosti da nastave s inovacijama i disrupcijama u industriji brze dostave na zahtjev. Unatoč našem brzom rastu i novom statusu, još uvijek imamo istu viziju kakvu smo oduvijek imali: da učinimo sve u gradu odmah dostupno našim kupcima - rekao je Oscar Pierre, suosnivač i izvršni direktor Glova.

- U lipnju  2018. godine, Mubadala je lansirao fond od 400 milijuna eura za investicije u vodećim Europskim tehološkim kompanijama kao što je Glovo. Naše ulaganje svjedoči o našoj opredjeljenosti za europsko tržište tehnologija i uzbuđeni smo što ćemo predvoditi Seriju E financiranja kako bismo omogućili Glovu širenje tima i nadogradnju svoje ponude - zaključio je Frederic Lardieg, Partner u Ventures Europe timu u Mubadala Capital.

19. travanj 2024 23:42