Svijet
StoryEditor

Gotovo milijardu klijenata MasterCarda moći će plaćati kriptovalutama

11. Veljača 2021.
MasterCard će omogućiti svojim korisnicima, kojih ima gotovo milijardu, da plaćaju kriptovalutama na više od 30 milijuna prodajnih mjesta, iako iz kompanije nisu još precizirali koje će kriptovalute biti podržane.

Piše: FIMA Plus

MasterCard je najavio planove za podršku kriptovaluta u 2021. godine, stvarajući mogućnost za gotovo milijardu korisnika da plaćaju kriptovalutama na više od 30 milijuna prodajnih mjesta.

Iz kompanije vjeruju da bi ovo moglo donijeti trgovcima nove kupce, ali i izgraditi lojalnost kod postojećih kupaca koji već prelaze na digitalnu imovinu.

  • Radi se o izboru. MasterCard nije ovdje kako bi vam preporučio da počnete koristiti kriptovalute. Ali mi smo tu da omogućimo kupcima, trgovcima i tvrtkama promicanje digitalne vrijednosti.

Iako je globalni gigant za plaćanja istaknuo da planira podržati stablecoinove zbog njihove "pouzdanosti i sigurnosti", iz Mastercarda su odbili reći koje će kriptovalute integrirati u svoj sustav.

Međutim, Mastercard je ponudio četiri temeljna kriterija prema kojima će procjenjivati potencijalnu imovinu: snažna zaštita potrošača, uključujući privatnost i sigurnost potrošača, strogo poštivanje KYC-a, poštivanje lokalnih zakona i propisa i stabilnost kada se misli na sredstvo plaćanja.

MasterCard je također istaknuo i da se aktivno udružio s nekoliko glavnih središnjih banaka diljem svijeta kako bi podržao inicijative središnjih banaka za uvođenje vlastite digitalne valute (CBDC).

Naime, prošle su godine iz kompanije objavili alat "virtual sandbox" da bi pokazali kako se CBDC može koristiti za podmirivanje kupnje koristeći MasterCardovu infrastrukturu.

Osim toga, iz kompanije su također ukazali na povećanu potražnju za digitalnom imovinom među svojim kupcima, napominjući da mnogi korisnici kupuju kriptovalute sa svojim MasterCard karticama usred trenutno rastućeg tržišta.

  • Digitalna imovina postaje sve važniji dio svijeta plaćanja - zaključili su iz MasterCarda.

Da je MasterCard zainteresiran za kriptovalute, nije novost. Ovaj gigant kartičnog plaćanja već se neko vrijeme bavi plaćanjem kriptovalutama, pa se tako udružio s Wirexom i BitPayom u stvaranju kripto-kartica.

Najava MasterCarda posljednja je u nizu institucionalnih usvajanja kriptovaluta, a koja je uslijedila u posljednjih nekoliko tjedana. Naime, prisjetimo se, ovaj je tjedan Tesla najavila kupnju bitcoina u vrijednosti od  1,5 milijardi te istaknula da će uskoro prihvatiti bitcoin kao način plaćanja za svoje proizvode.

18. travanj 2024 23:48