Svijet
StoryEditor

Infografika: Sve je više nepoćudnih objava na Facebooku

28. Lipanj 2020.

Facebook je objavio svoje dvogodišnje Izvješće o provedbi standarda u zajednici koje pokazuje broj kontroverznih postova koje je tvrtka uklonila s Facebook platforme.

Izvješće pokazuje kako je Facebook izbrisao rekordan broj objava koje su odražavale govor mržnje i to 9,6 milijuna postova između siječnja i ožujka 2020. godine, u usporedbi s 5,7 milijuna u istom razdoblju prošle godine.

U prva tri mjeseca 2020. godine uklonjeno je i 4,7 milijuna postova od organiziranih grupa koje su s namjerom širile govor mržnje, što je povećanje od 3 milijuna u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Za veliko povećanje uklonjenih postova i objava zaslužna je nova poboljšana tehnologija prepoznavanja slika i teksta, pa sve što je prošlih godina prolazilo 'ispod radara' s novom tehnologijom izbija na površinu.

- Sada možemo otkriti tekst ugrađen u slike i video zapise kako bismo razumjeli njihov puni kontekst – objasnili su iz tvrtke nova poboljšanja na otkrivanju nepoželjnog sadržaja na platformi i dodali kako su izradili tehnologiju 'podudaranja medija' kako bi pronašli sadržaj koji nije primjeren za dijeljenje i objavu na platformi.

Iz novog izvještaja je vidljivo da je čak 88,3 posto nepoćudnog sadržaja uklonjeno prije nego što su ga korisnici stigli prijaviti

image
FB uklanjanje postova
foto
20. travanj 2024 06:10