Svijet
StoryEditor

ISTRAŽIVANJE: Blockchain će u 2020. godini biti najtraženija vještina

15. Siječanj 2020.
Blockchain osigurava i da svi podaci moraju imati vremensku oznaku kada su uneseni i da se jednom uneseni ne mogu mijenjati bez suglasnosti svih sudionika odnosno da ako netko pokuša manipulirati ostali sudionici to odmah vide
Piše:
piše FIMA Plus
[email protected]
Linkedin je istaknuo ogroman potencijal blockchain tehnologije u smislu pružanja učinkovitosti troška i vremena, sigurne i decentralizirane metode praćenja transakcija svih vrsta

Blockchain će biti najtraženija vještina u 2020. godini, pokazalo je novo istraživanje podružnice društvene mreže LinkedIn. Tek što je stigao na LinkedInov godišnji popis najtraženijih vještina pri zapošljavanju, blockchain je zauzeo sam vrh liste najtraženijih vještina u 2020. godini, navodi se u postu LinkedIn Learning objavljenom 1. siječnja.

U 2019. godini blockchain, kao vještina, prestigao je vještine kao što su cloud computing, analitičko zaključivanje, umjetnu inteligenciju (AI) i dizajn korisničkog iskustva (UX), te tako postao najtraženija vještina među globalnim poslodavcima 2020. godine. 

Konkretno, potražnja vještina koje traže poslodavci mjerena je utvrđivanjem vještina navedenih na LinkedIn profilima ljudi koji su zaposleni. Analiza je uključivala samo gradove čijih je barem 100.000 stanovnika aktivno na LinkedInu.

Za razliku od 'soft skills', 'hard skills' se odnose na vještine koje uključuju sposobnost zaposlenika da obavlja određeni zadatak i uključuje specijalizirano znanje i tehničke sposobnosti kao što su razvoj softvera, porezno računovodstvo ili pravne stručnjake. S druge strane, 'soft skills' su vještine koje se više odnose na način na koji se ti zadaci obavljaju - kako se zaposlenici prilagođavaju, surađuju, rješavaju probleme i donose odluke.

LinkedIn je uvjeren kako je pred blockchainom svijetla budućnost. LinkedIn je istaknuo ogroman potencijal blockchain tehnologije u smislu pružanja učinkovitosti troška i vremena, sigurne i decentralizirane metode praćenja transakcija svih vrsta.

Naglašeno je da brojne napredne svjetske tvrtke kao što su IBM, Oracle, JPMorgan, Amazon, te LinkedIn i Microsoft aktivno primjenjuju tu tehnologiju. U istraživanju se potiče svjesnost o važnosti blockchain tehnologije:

Blockchain se odmaknuo od nekad nepoznatog svijeta kriptovaluta kako bi postao poslovno rješenje u potrazi za problemima. Što znači da ne morate nuditi financijske usluge da biste tražili nove zaposlenike koji imaju iskustvo s blockchain tehnologijom.

LinkedIn je već i ranije istaknuo važnost blockchain tehnologije. Ranije u 2019. izvješće LinkedIn Asia Pacific uvrstilo je blockchain među najtraženije vještine u narednim godinama. 

18. travanj 2024 03:18