Svijet
StoryEditor

Kripto mjenjačnica Binance od sada zahtijeva podatke o putovnicama i ‘selfieje‘

23. Kolovoz 2021.

Kripto mjenjačnica Binance prošli tjedan je objavila da su svi korisnici od sada dužni dovršiti provjeru Know Your Customer (KYC).

Ažuriranje uključuje i postojeće korisnike koji još nisu dovršili KYC provjeru. Dok se ta provjera ne završi, ti će računi moći povlačiti samo kriptovalute, navodi Binance u objavi. 

Iako su korisnici dužni unijeti svoje ime i datum rođenja kako bi dovršili osnovnu razinu provjere, najnovija objava sada zahtijeva da svi korisnici završe srednji sloj. Ova razina znači da korisnici moraju priložiti podatke o putovnici i prenijeti selfie sliku na stranicu.

- Najavljujemo ove mjere kako bismo udvostručili napore koji se odnose na Know Your Customer (KYC) i Anti-Money Laundering (AML), što će dodatno poboljšati zaštitu korisnika i boriti se protiv financijskog kriminala - tweetao je Binance.

Binance navodi kako je cilj tog poteza bio uskladiti mjenjačnicu s rastućim globalnim standardima usklađenosti, s kojima je u posljednje vrijeme postala vrlo poznata.

Prošli četvrtak se Nizozemska središnja banka pridružila rastućem popisu zemalja koje su upozorile Binance da posluje bez potrebnih dozvola. Banka je priopćila kako mjenjačnica nije u skladu sa zakonodavstvom o sprječavanju pranja novca (AML) ili financiranju borbe protiv terorizma u Nizozemskoj.

Malezija, Singapur, Velika Britanija, Italija, Kajmanski otoci i Japan zauzeli su slične pozicije u posljednjih nekoliko tjedana.

Iako nije jasno navedeno, Binanceovi novi KYC zahtjevi čini se izravnim odgovorom na sve veću regulatornu zabrinutost. 

Binance je najveća kripto mjenjačnica u industriji, koja se može pohvaliti 24-satnim volumenom većim od 26 milijardi dolara, navodi CoinGecko. Coinbase je, za kontekst, objavio 24-satni volumen nešto veći od 4 milijarde dolara.

17. travanj 2024 04:14