Svijet
StoryEditor

Nakon oštre zabrane poslovanja u Indiji pokrenuta nova kripto-burza

07. Svibanj 2020.
kripto valuta
Nova fiat-kripto burza pokrenuta je u Indiji, dva mjeseca nakon ukidanja oštre zabrane poslovanja banaka s kripto-poduzećima

Piše: FIMA Plus

Burza sa sjedištem u Bangaloreu nazvana BitPolo započela je s radom 6. svibnja. Prvobitno je osnovana u ožujku; istog mjeseca Vrhovni sud presudio je dugogodišnji moratorij središnje banke na kripto-bankarsku podršku.

BitPolo podržava rupijske (INR) depozite te kripto-fiat parove s glavnim valutama kao što je bitcoin (BTC).

Glavni poslovni direktor Bitpola rekao je da je tim radio na burzi usred medvjeđeg tržišta i smatra da pokretanje platforme, usred zatvaranja granica, dolazi u pravo vrijeme:

- Svijet se polako vraća u normalu nakon pandemijskog i recesijskog okruženja. I dok predviđamo velik negativan utjecaj na tradicionalne klasu imovine, kriptotržište izgleda kao da nudi veći napredak.

Voditelj strategije BitPola dodao je da „COVID-19 otvorio oči“ i razotkrio 'kako su tradicionalne klase imovine potaknute labavom monetarnom politikom'.

Volumen trgovanja kriptovalutama raste i na starijoj indijskoj kripto-burzi

Osnivač i izvršni direktor poznate indijske kripto-burze WazirX izjavio je da je platforma doživjela mjesečni porast volumena trgovanja od preko 80 posto u ožujku i travnju, a također je spomenuo kako je broja prijava korisnika u stalnom porastu.

Iz burze su kao jedan od razloga naveli štetni utjecaj zatvaranja indijskog tržišta dionica, za koji tvrde da možda potiče sve više građana da se okrenu bitcoinu kao alternativnoj mogućnosti ulaganja.

Ostaju regulatorne nejasnoće

Čak i sada kada je zabrana koju je donijela Reserve Bank of India (RBI) ukinuta, nekoliko indijskih kripto-burza nedavno je kolektivno napisalo pismo instituciji u kojem se tvrdi da je trenutna odsutnost regulatorne jasnoće dovela neke banke do daljnjeg uskraćivanja usluga burzama na kojima se trguje kripto-imovinom.

Burze su zatražile pojašnjenje hoće li se njihovo poslovanje klasificirati kao trgovanje robom, valutama ili nuđenje usluge kako bi se utvrdilo podliježu li porezu na robu i usluge u zemlji (Goods and Services Tax- GST).

19. travanj 2024 17:58