Svijet
StoryEditor

Predsjednik Europske investicijske banke Dr. Werner Hoyer je Europski bankar godine

04. Srpanj 2020.

Predsjednik Europske investicijske banke Dr. Werner Hoyer dobitnik je nagrade 'Europski bankar godine za 2019' koju dodjeljuje Grupa 20+1, udruga međunarodnih ekonomskih i financijskih novinara, čiji članovi, između ostalog rade i u redakcijama agencija i tjednika poput Der Spiegel, Agence France Presse i Thomson Reuters.

U obrazloženju odluke Grupe 20+1 stoji da je Dr. Hoyer kao predsjednik Europske investicijske banke uvelike doprinio gospodarskoj stabilnosti i razvitku Europe. EIB kao banka Europske Unije dosljedno je u svojim programima radila na potpori gospodarstva i financiranja značajnih infrastrukturnih projekta. Posebno je istaknut doprinos Europske investicijske banke u borbi protiv klimatskih promjena te zalaganje za održivi razvoj Europe, s naglaskom na vještinu kojom je predsjednik Hoyer vodio EIB „kroz izazovno razdoblje za budućnost Europe“.

Potpora jačanju europske solidarnosti

Grupa 20+1 navodi kako je nagrada dobivena na temelju rada i rezultata postignutih proteklih godina, te šalje jasnu poruku potrebe za još više solidarnosti u Europi. Na popisu dobitnika nagrade 'Europski bankar godine' nalaze se Jean Pierre Mustier (Izvršni direktor UniCredit banke), Ralph Hammers (ING Group), te Ana Patricia Botin (Banco Santander).

17. travanj 2024 17:56