Svijet
StoryEditor

Predsjednik Salvadora ima optimistična predviđanja za bitcoin u 2022.

03. Siječanj 2022.
foto Shutterstock
Jučer je predsjednik Salvadora Nayib Bukele na Twitteru podijelio je pet optimističnih predviđanja o izvedbi bitcoina za 2022. godinu

Prošle godine, Salvador je postao prva zemlja koja je usvojila bitcoin kao zakonsko sredstvo plaćanja pod Bukeleovim predsjedništvom kao protumjeru rastućoj inflaciji u zemlji. Od legalizacije, južnoamerička zemlja stekla je 1.370 bitcoina za svoju bilancu te najavila brojne infrastrukturne projekte, uključujući izgradnju bolnica i škola.

Predsjednik Bukele predvidio je da će se još dvije zemlje pridružiti Salvadoru kako bi usvojile bitcoin kao zakonsko sredstvo plaćanja u 2022. godini. Također očekuje da će cijena dosegnuti 100.000 dolara

Bukele predviđa nadolazeći eksplozivni rast za dvije interne inicijative temeljene na bitcoinu u Salvadoru. Bitcoin City i obveznice koje imaju pokriće u bitcoinu. Predsjednik predviđa da će bitcoin city postati potpuno funkcionalan grad sa stambenim područjima, trgovačkim centrima, restoranima i lukom.

Prema Bukeleu, bitcoin city će se započeti graditi ove godine, što podrazumijeva zaduživanje koje će poduprijeti obveznice s pokrićem u Bitcoinu u iznosu od milijardu dolara.

Bukele također predviđa da će bitcoin postati glavno izborno pitanje u SAD-u ove godine, te je poručio svojim sljedbenicima na Twitteru da budu u potrazi za 'velikim iznenađenjem' na konferenciji bitcoin 2022. koja će se održati naravno u Salvadoru.

Glavno usvajanje bitcoina u Salvadoru naišlo je na niz tehničkih prepreka, a najnovija su izvješća o nestalim sredstvima iz internog bitcoin novčanika u zemlji, Chivo.

Kao što su mediji izvijestili, najmanje 50 Salvadoraca prijavilo je gubitke u ukupnom iznosu većem od 96.000 dolara u prosincu, zbog navodne nepoznate greške u novčaniku Chivo.

07. svibanj 2024 10:20