Svijet
StoryEditor

Prva tradicionalna banka u Europi dodala ether u svoj investicijski portfelj

13. Prosinac 2021.
BBVA banka

Švicarska podružnica španjolske banke Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) prva je tradicionalna banka u Europi koja je dodala ether u svoj investicijski portfelj te je tako postala prva europska banka koja je proširila svoje usluge ovom kriptovalutom, koja je inače, najčešće korištena kriptovaluta nakon bitcoina.

Nova usluga kripto imovine u BBVA u Švicarskoj, postala je operativna za sve korisnike prošlog lipnja, a dodavanjem etera napravljen je još jedna dodatni korak naprijed.

- Odlučili smo dodati eter našem 'novčaniku' kripto imovine jer su ethereum protokoli  ti koji izazivaju najveći interes među ulagačima, a istovremeno nude sva jamstva za usklađenost s propisima -  rekao je Alfonso Gómez, izvršni direktor BBVA Švicarska .

Nova usluga čuvanja digitalne imovine vrlo je dobro prihvaćena među klijentima privatnog bankarstva ali i među novim ulagačima koji se odluče osobno upravljati svojim portfeljima putem BBVA aplikacije.

- Cilj BBVA Switzerland je nastavak širenja portfelja digitalne imovine u narednim mjesecima. Ovom inovativnom ponudom BBVA se pozicionirala kao vodeća banka u usvajanju blockchain tehnologije, čime je svojim klijentima olakšala ulaganja digitalnom kripto svijetu – dodaju iz banke.

Za sada, BBVA nudi ovu novu uslugu u Švicarskoj jer ima vrlo napredan blockchain ekosustav, s jasnom regulacijom i visokom razinom prihvaćanja ovih digitalnih sredstava. Njihovo širenje na nove zemlje ovisit će o tome ispunjavaju li tržišta odgovarajuće uvjete u pogledu zrelosti, potražnje i regulacije.

18. travanj 2024 03:07