Svijet
StoryEditor

Prvi u povijesti: startup platio korporativni račun u kriptovaluti

20. Rujan 2021.
Revolut Card

Revolut je objavio da je bitcoinom platio uredski prostor za 300 zaposlenika u WeWorku u Dallasu, najvećem uredu u SAD-u.

Ali zašto je britanska neobanka, koja je procijenjena na 33 milijarde dolara, odlučila koristiti bitcoin na ovaj način?

Poanta je naglasiti predanost kriptovaluti, izjavio je glasnogovornik Revoluta, koji je također istaknuo prednosti korištenja bitcoina za slanje novca preko granica.

- Čvrsto vjerujemo u kripto koji ima slučajeve stvarne uporabe u budućnosti plaćanja. Prednost plaćanja u kriptovalutama je mogućnost gotovo trenutnog plaćanja bez posrednika koji naplaćuju velike međunarodne doznake - kazali su iz Revoluta.

Glasnogovornik je dodao da, iako Revolut trenutno ne dopušta svojim 15 milijuna kupaca da plaćaju robu i usluge pomoću kriptovaluta, radi na budućnosti svakodnevnog koristiti slučajeva za kriptovalute u plaćanjima.

Fintech tvrtka nudi trgovanje kriptovalutama od 2017. godine, ali nije dopustila korisnicima prijenos bitcoina iz aplikacije u osobne novčanike do svibnja ove godine. Također je brzo dodavala ostale kriptovalute, uključujući dogecoin, kao dio plana za povećanje svojih kripto aktivnosti.

Revolutov glasnogovornik također je objasnio kako točno tvrtka izvršava posao s WeWorkom. Revolut je WeWorku poslao obostrano dogovoreni iznos bitcoina jednak vrijednosti dolara za plaćanje najma u Dallasu. To je prvi put da je startup platio korporativni račun u kriptovaluti.

- Opremljeni kripto ekspertizom i trgovačkim stolom koji trguje kriptom vrijednim milijune dolara dnevno za naš kripto proizvod, uspjeli smo jednostavno kupiti potrebnu količinu kriptovaluta po dobrom tečaju preko naših partnera u mjenjačnici - rekao je glasnogovornik. 

Revolut nije objavio s kojom je kripto mjenjačnicom surađivao. 

WeWork je najavio da će prihvatiti kriptovalute kao oblik plaćanja u travnju, s ciljem poboljšanja fleksibilnosti i opcionalnosti za članove, navodi se u priopćenju.

20. travanj 2024 06:47