Svijet
StoryEditor

SRUŠENI REKORDI - Tržišna vrijednost kriptovaluta probila bilijun dolara!

07. Siječanj 2021.
Kriptovalute
Tržišna kapitalizacija je u 19:00 ET u utorak, 6. siječnja, prvi puta prošla vrijednost od bilijun dolara zahvaljujući novom ATH bitcoina, ali i pratećem rastu ostalih altcoina

Piše: FIMA Plus

Ukupna tržišna kapitalizacija kriptovaluta dosegnula je vrijednost od bilijun dolara (engl. trillion) prvi puta u 19:00 ET u utorak 6. siječnja, a bitcoin i ether nemaju namjere stati sa svojim rastom. Bitcoinova vrijednost je nakratko porasla na $37.000 otprilike u isto vrijeme te je tako dosegnuo novi rekord.

image
Tržišna kapitalizacija kriptovaluta

Mjereno tržišnom kapitalizacijom, kripto imovina gotovo se udvostručila tijekom posljednjih mjesec dana jer je bitcoin (BTC) dosegnuo nove vrhunce (All-Time-High - ATH), dok je ether (ETH) prvi put u tri godine dosegnuo svoj vrhunac od $1100. Zajedno, obje kriptovalute čine otprilike dvije trećine ukupnog tržišta.

Naime, tržišna kapitalizacija doživjela je procvat samo nekoliko dana nakon što je tržište premašilo one maksimume iz 2017/18. godine. Prisjetimo se, početkom 2018. godine tržišna kapitalizacija dosegla je vrijednost oko 830 milijardi dolara, prema CoinMarketCapu.

U to su vrijeme altcoinovi dosegli vrhunac od otprilike 547 milijardi dolara nakon što se bitcoin povukao s najviših razina u prosincu 2017. godine. Tržište altcoinova trenutno vrijedi manje od polovine tog ukupnog broja, što dodatno naglašava trenutnu dominaciju bitcoina.

Mnogi kripto zaljubljenici, ali i analitičari predviđaju „bikovsku“ 2021. godinu za bitcoin i altcoinove. Za svoj optimizam navode rastuću institucionalnu potražnju za BTC-om. Hoće li tome uistinu biti tako? Preostaje nam samo da budno pratimo kretanje kriptovaluta.

To možete učiniti na ovoj web-stranici te putem brokera digitalne imovine i kriptovaluta budite uvijek informirani o kretanju cijena, ali i o svim aktualnim novostima na tržištu kriptovaluta.

A u novom digitalnom i tiskanom broju Lidera možete saznati kako zaraditi na kripovalutama. 

19. travanj 2024 05:47