Svijet
StoryEditor

Tesla počela prihvaćati meme kriptovalutu Dogecoin

15. Siječanj 2022.
Tesla Dogecoin

Elon Musk je na svom Twitter profilu objavio kako Tesla od sada prihvaća meme kriptovalutu Dogecoin, kojom sada zainteresirani kupci mogu kupovati 'merch' od Tesle. Naravno da je odmah nakon objave cijena Dogecoina skočila za 14 posto. Musk je inače glasni zagovornik kriptovaluta i često njegovi Tweetovi utječu na kretanja cijena određenih tokena.

Teslina roba ili popularno zvani 'merch' uključuje nedavno lansirane "Cyberwhistle" i "Cyberquad for Kids", što je postao hit je među obožavateljima Tesle i obično se rasproda u roku od nekoliko sati od objavljivanja.

- Neki su primijetili da se roba za doge rasprodaje čak i brže nego za dolare. Ova vijest je dobra ilustraija kontinuiranog prodora kriptovaluta u korporativnu kulturu - rekao je Alex Kuptsikevich, viši financijski analitičar u FxPro-u.

Muskovi tvitovi o dogecoinu, uključujući i onaj gdje ga je nazvao "narodnom kriptom", pretvorili su nekoć opskurnu digitalnu valutu, koja je započela kao šala na društvenim mrežama, u san špekulatora. Cijena tokena porasla je za oko 4000 posto u 2021.

Tesla se suočava s intenzivnom konkurencijom budući da će stari proizvođači automobila kao što je Ford Motor Co (F.N), kao i startupi uključujući Rivian Automotive (RIVN.O) ove godine lansirati svoje električne automobile a Teslin dugo očekivani Cybertruck počet će s proizvodnjom u prvom tromjesečju 2023., čime se povlači plan za početak proizvodnje krajem 2022., izvijestio je Reuters.

16. travanj 2024 01:20