Svijet
StoryEditor

Tesla prodala dio bitcoina i ostvarila profit od 272 milijuna dolara

27. Travanj 2021.
Bitcoin i Tesla

Proizvođač električnih vozila Tesla koja je u vlasništvu milijardera Elona Muska prodala je u prvom kvartalu 10 posto bitcoina koje je imala u svom vlasništvu. Tvrtka je inače još u veljači kupila bitcoina u vrijednost od 1,5 milijardi dolara, a nakon ove prodaje Tesli će ostati najmanje 1,33 milijarde dolara u bitcoinu, prema cijeni transakcije koja se odvila 8. veljače.  U ovom trenutku ta bi brojka bila veća s obzirom na kretanje cijena, ali pravila podnošenja ne dopuštaju Tesli da prilagodi brojku na gore, piše portal theblockcrypto.

Prošli mjesec tvrtka je također objavila da će prihvatiti plaćanje u bitcoinima, a Musk je tom prilikom rekao kako će sve uplate zadržati u digitalnom obliku, tj. da neće uplaćene kriptovalute pretovariti u fiat valute.

Teslin  glavni financijski direktor Zach Kirkhorn rekao je da Tesla dugoročno vjeruje u vrijednost Bitcoina, te da im je namjera  zadržati bitcoine koje trenutno imaju uz nastavak akumulacije kroz transakcije od kupaca koji će bitcoinom kupovati Tesline automobile. 

Nakon što se ova vijest pojavila, na Twitteru javili su se neki koji su optužili Muska da je namjerno pumpao cijenu a zatim 'dampao' kako bi zaradio milijune, na što se javio i sam Musk koji je u kratko twittu odgovorio kako on svoje bitcoine nije prodao. 

20. travanj 2024 00:58