Svijet
StoryEditor

Toyota predstavila blockchain laboratorij nakon 11 mjeseci istraživanja

18. Ožujak 2020.
Nije ništa novo da i automobilske industrije uključuju u svoje poslovanje i izradu automobila blockchain tehnologiju, no Toyota je otišla korak dalje

Piše: FIMA Plus

Toyota Motor Corporation zajedno s tvrtkom Toyota Financial Services Corporation predstavila je svoj Toyota Blockchain Lab 16. ožujka u kojem se, kako kažu, istražuju potencijalne tehnologije budućnosti u automobilskoj industriji.

Osnovan u travnju 2019., blockchain laboratorij posljednjih 11 mjeseci istražuje potencijal blockchaina gdje nastoji ubrzati procese poslovne implementacije te proširiti strateška partnerstva izvan svoje grupacije.

Toyota želi postati "mobilna kompanija"

Toyota višegodišnjim napretkom u blockchain tehnologiji preusmjerava fokus grupacije na stvaranje cjelovitije „mobilne kompanije“ (engl.„Mobility Company“), pružanjem široke platforme vozila i tehnologija povezanih s prijevozom.

U tu svrhu, Toyota Blockchain laboratorij navodno je proveo istraživanje i izvršio pokusne projekte, čija je faza završena u studenom 2019. godine.

Blockchain se primjenjivao uglavnom na područjima provjere kupca i vozila, kao i u nadzoru lanca opskrbe i digitalizaciji imovine radi raznolikosti načina financiranja.

Ovom su javnom objavom željeli naglasiti da polažu nadu u daljnji razvoj i implementaciju blockchaina te želju za prihvaćanjem te inicijative od strane strateških partnera, ali i kompanija unutar i izvan grupacije.

Laboratorij navodno planira ubrzati društvenu implementaciju različitih postojećih blockchain platformi na globalnoj razini.

20. travanj 2024 03:48