Svijet
StoryEditor

Tržište kriptovaluta počelo se stabilizirati

20. Ožujak 2020.
SREDIŠNJA ENGLESKA BANKA ISTRAŽUJE PREDNOSTI DIGITALNE VALUTEfoto Getty Images/istockphoto
Piše:
piše FIMA Plus
[email protected]
„Slabe ruke odlaze, a istinski vizionari kupuju.“ - Henrik Kugelburg Dinamika vlada na kriptotržištu

Piše: FIMA Plus

Tržište kriptovaluta nakon drastičnog pada lagano se počelo stabilizirati, a u protekla 24 sata cijena većine kriptovaluta „svijetli zelenom bojom“. U proteklih nekolika dana cijena bitcoina (BTC) kreće se u intervalu od 5.100 do 5.500 dolara, dok se na današnji dan 19. ožujka u 09:00 UTC bitcoin počeo penjati s 5.500 dolara, te je u jednom trenutku dostigao cijenu od 5.900 dolara.

Tehnička analiza kretanja cijene sugerira da je cijena ispod 5.000 dolara bila podcijenjena (engl. oversold) te da se očekuje uzlazni trend. Nadalje, drastičan pad cijene bitcoina preslika je situacije na tržištu kapitala za koju mnogi tvrde da je prirodna kapitulacija uslijed dugogodišnjeg rasta cijena, a korona je bila samo okidač koji je pokrenuo lavinu.

Trgovci kriptovalutama sada povećavaju i restrukturiraju svoje portfelje jer cijene na ovoj razini nisu bile već dugo vremena. Tako je jedan od OTC trgovaca po imenu Henrik Kugelburg izjavio - Slabe ruke odlaze, a istinski vizionari kupuju.

Slabe ruke u ovom slučaju odnose se na pojedince koji uslijed drastičnog pada cijena prodaju kriptovalute, bez sagledavanja šire slike uzroka i daljnjih kretanja cijena. Činjenica je da su tržište kapitala i tržište kriptovaluta posljednjih dana veoma dinamična, odnosno volatilna, što omogućuje dnevnim trgovcima (engl. daily traders) natprosječno iskorištavanje situacije u svoju korist zarade.

19. travanj 2024 00:12