Svijet
StoryEditor

Twitter lansirao vlastite NFT tokene

02. Srpanj 2021.

Twitter je najavio lansiranje vlastite kolekcije nezamjenjivih tokena (NFT) koja će biti dostupna na platformi Rarible.

Službeni Twitter račun ažurirao je svoju biografiju, na kojoj piše 'dropping NFTs all day'. U profil je uključena i slika zaglavlja jednog od starih tweetova NFT kreatora @Digitalartchic.

Prema prikvačenom tweetu, Twitter pokreće 140 besplatnih NFT-ova. Vjerojatni razlog broja 140 odnosi se na količinu znakova koje korisnici smiju iskoristiti po tweetu.

Službeni račun tweetao je osam različitih primjera NFT-ova koji će vjerojatno biti spremni za dohvat, ali još nema daljnjih uputa ili najava o tome kako da se netko dočepa Twitter NFT-ova. 

Dok su neki nagađali kako se pomama za NFT-evima bliži kraju, čini se da to nije slučaj. Nedavno je digitalni umjetnik i rekorder najskupljeg NFT-a u povijesti, Beeple, najavio pokretanje vlastite NFT stranice pod nazivom WeNew. Platforma je, kako se navodi, u spomen na povijesne trenutke u sportu, glazbi i umjetnosti.

Čini se da digitalna izvorna generacija pronalazi vrijednost u kolekcionarskim predmetima poput NFT-ova, što je u korelaciji s njihovim apetitom za ulaganjem u kriptovalute.

Slavne osobe poput repera Jay-Z-a također ulaze na tržište, a umjetnik je kao NFT izbacio svoj prvi album pod nazivom 'Reasonable Doubt'. Aukcija za NFT album trenutno je na aukciji u Sotheby'su. Cijena aukcije trenutno iznosi 35.000 dolara.

Tradicionalna umjetnost nastavlja se širiti u digitalno područje. Popularna umjetnička djela Picassa i Andyja Warhola nedavno su prodana na aukciji kao NFT-ovi, a 'Tri autoportreta' Warhola prodala su se za 2,8 milijuna dolara osnivaču trona Justinu Sunu.

Još jedan popularni NFT koji je trenutno na aukciji izvorni je kod Tima Berners Leeja za World Wide Web (WWW). Navedeni NFT jučer je prodan za 5,4 milijuna dolara.

13. travanj 2024 13:33