Svijet
StoryEditor

Visa planira omogućiti plaćanja kriptovalutama, evo kako će to izgledati

29. Ožujak 2021.
USD Coin

Piše: FIMA Plus

Visa je pokrenula pilot-program s digitalnom platformom za plaćanja i kriptovalute Crypto.com  te  će do kraja godine u svojoj mreži prihvaćati plaćanja kriptovalutom USD Coinom.

Visa Inc, američko poduzeće za financijske usluge, priopćila je u ponedjeljak da će omogućiti namiru transakcija na svojem sustavu plaćanja kriptovalutom USD Coin (USDC) koja ima pokriće u američkom dolaru, što je posljednji znak sve veće prihvaćenosti digitalnih valuta od strane glavne financijske industrije.

Ovaj potez pametno je odigran baš u trenutku kad su neka velika financijska poduzeća, uključujući BNY Mellon, BlackRock Inc i Mastercard Inc, prihvatila neke digitalne valute, što potaknulo razmišljanja o tome da će kriptovalute postati redoviti dio investicijskog portfelja.

No tu nije kraj prihvaćanju kriptovaluta. Glavni čovjek Tesle Elon Musk obznanio je prošlog tjedna da kupci mogu kupiti Teslina električna vozila bitcoinom te da se taj BTC neće konverirati u fiat valutu, što je značajan korak pri upotrebi kriptovalute kao načina plaćanja usluga.

"Uočili smo da postoji sve veća potražnju potrošača širom svijeta za kupnjom, držanjem i korištenjem digitalnih valuta, a isto tako porasla je i potražnju naših klijenata za izradom usluge koja će im to i omogućiti ", rekao je Cuy Sheffield, voditelj odjela za kriptovalute u ovom vodećem poduzeću.

Kako teče proces plaćanja kriptovalutama?

Tradicionalno bi proces plaćanja izgledao primjerice ovako - ako kupac odluči koristiti Crypto.com Visinu karticu za plaćanje, digitalna valuta koja se nalazi u walletu konveritrala bi se u fiat valutu.

Novčanik za kriptovalute polagao bi  tradicionalnu fiat valutu na bankovni račun koji bi Visa u konačnici koristila za podmirivanje računa, dodajući troškove poslovanja.

Međutim, Visa ima u planu da uz pomoć ethereum blockchain mreže omogući plaćanja kriptovalutama bez potrebe konvertiranja u fiat valutu kako bi se transakcija namirila te bi tako pojednostavila postupak i smanjila troškove.

Visa je priopćila da je u ožujku u partnerstvu s bankom za digitalnu imovinu Anchorage dovršila prvu transakciju, poslavši preko Crypto.coma USD Coin adresu Visina poslovanja Ethereum u Anchorageu.

Što možemo dalje očekivati? Možemo li reći da je Crypto King? Vidjet ćemo koga će ovaj potez Visae potaknuti na uvođenje kriptovaluta u poslovanje.

24. travanj 2024 08:50