Tehnopolis
StoryEditor

11. Cisco Expo u Splitu

06. Ožujak 2012.

Inteligentne mreže, računalstvo u oblacima i mobilne tehnologije bit će glavne teme poslovno-tehnološke konferencije Cisco Expo 2012 koja će se od 28. do 30. ožujka održati u hotelu Lav Meridien u Splitu.

Ovogodišnja konferencija, jedanaesta po redu, održati će se pod sloganom ‘Zajedno do inovacija‘. Riječ je o već tradicionalnom stručnom skupu koji okuplja više od pet stotina sudionika - donositelja odluka i eksperata iz informatičkog sektora, šire poslovne zajednice i važnih ljudi iz javne uprave Hrvatske i bliže regije.

Sadržaj će biti predstavljen kroz četrdesetak prezentacija i radionica na kojima će domaći i strani informatički stručnjaci govoriti o trendovima u industriji te kroz korisničke studije slučaja predstaviti najnovije tehnologije i njihovu primjenu u poslovanju. Cisco Expo će imati tri glavne teme: inteligentne mreže, računalstvo u oblacima i mobilnost.

- Sve tri teme bit će promotrene iz aspekta inovacija na kojima Cisco Systems stalno radi u pet glavnih područja – mrežne tehnologije, kolaboracija, data centri i virtualizacija, cloud i video. Predstaviti ćemo neke od važnijih inovacija koje smo ostvarili u tih pet područja u posljednjih godinu dana - izjavila je Ana Blažinić, generalna direktorica tvrtke Cisco Hrvatska prilikom najave konferencije.

Ciscov sustav objedinjenog računalstva (Cisco Unified Computing System) danas ima, kažu u kompaniji, više od deset tisuća korisnika diljem svijeta. Cisco CloudVerse tehnološki je okvir za razvoj i upravljanje javnih, prihvatnih i hibridnih cloud okružja, "video u oblacima“ - paket usluga nazvan Cisco Videoscape pružateljima usluga donosi nove izvore prihoda, a korisnicima nove načine uporabe video tehnologija. Na konferenciji će biti predstavljen novi portfelj preklopnika osmišljenih za mreže koje rade na velikim brzinama i NGH tehnologija koja omogućuje roaming i na Wi-Fi mrežama.

Glavni govornik konferencije Cisco Expo 2012 je Michael Ganser, viši potpredsjednik u tvrtki Cisco zadužen za regije Srednje i Istočne Europe koji će se osvrnuti na trenutno stanje u gospodarstvu i informatici u Hrvatskoj kroz prizmu globalne konkurentnosti te o ulozi informatičkih tehnologija u razvoju. Opisati će promjene koje se događaju preobrazbom iz ekonomije utemeljene na informacijama u ekonomiju utemeljenu u mrežama i utjecaj te promjene na društvo, poslovanje i tehnologije.

- Nadamo da će koncepti inovacija koje ćemo predstaviti pomoći sudionicima u osmišljavanju novih primjena tehnologije u poslovanju - rekla je Blažinić.

23. travanj 2024 18:51