Tehnopolis
StoryEditor

Analitičari predviđaju osrednju prodaju Apple Watcha

14. Ožujak 2015.
Piše:
lider.media

Apple je na ‘Spring Forward‘ događaju, na kojem su izneseni detalji o Apple Watch uređajima, trebao, između ostalog, dati nekoliko argumenata koji bi korisnike uvjerili da im je taj gadget potreban.

Analitičari smatraju kako razloga za kupnju zapravo nema, osim očitog – vlasnici pametnog sata ne moraju vaditi mobilne uređaje iz džepa.

- Nadao sam se kako je Apple posljednjih šest mjeseci proveo u razradi inovativnih načina korištenja pametnog sata, kako bi olakšali život svojim korisnicima. Međutim, to nije bio slučaj. Cilj eventa bio je pružiti razloge za kupnju Apple Watcha, ali to se jednostavno nije dogodilo. – izjavio je Richard Windsor iz tvrtke Edison Investment Research.

Svi očekuju neku ‘ubojitu‘ aplikaciju, kreiranu posebno za Apple Watch. Neku aplikaciju koja je dovoljno korisna da poželite kupiti pametni sat. Windsor smatra kako upravo to nedostaje cjelokupnoj industriji nosive tehnologije. S njim se slaže i Cyrus Mewawalla iz tvrtke CM Research, koji je izjavio kako je Apple loše odradio dio u kojem korisnicima objašnjava zašto kupiti Apple Watch.

Prodaja

Jedan od indikatora u prilog tvrdnji da Apple Watch neće biti u rangu rekordne prodaje iPhone 6 uređaja, je i anketa obavljena na stranici 9-to-5 Mac. Postavljeno pitanje je glasilo ‘Planirate li kupiti Apple Watch?‘. 60 posto onih koji su ispunili anketu ima namjeru kupiti Appleov pametni sat, ali rezultat treba usporediti s anketom koja je na istoj stranici objavljena vezano uz kupnju iPhonea 6, kada je čak 82,5 posto odgovora glasilo ‘da‘.

I Windsor i Mewawalla smatraju kako Apple Watch neće značajno doprinijeti zaradi Applea. Apple vjerojatno ne očekuje da će postići isti uspjeh kao s prodajom iPhonea 6, pogotovo u istom vremenskom periodu. Ipak, postoji šansa da će s vremenom, kada se ljudi naviknu na nosivu tehnologiju i takozvani ‘Internet of Things‘, porasti i prodaja Apple Watcha.

02. svibanj 2024 19:45