Tehnopolis
StoryEditor

Apple je Fiat Chrysleru preoteo Douga Bettsa – što to znači za industriju samovozećih automobila?

22. Srpanj 2015.
Piše:
lider.media

Posljednjih nekoliko mjeseci mnogo se špekuliralo o tome baca li se Apple u automobilsku industriju ili ne. Apple nije komentirao navode pa je bilo kakva nova priča i dalje bliža glasinama nego istini. Međutim, iz nekih Appleovih poteza je možda moguće iščitati potvrdu nagađanja.

Wall Street Journal je ranije ove godine objavio priču o tome kako je Apple zaposlio stotine ljudi koji rade na razvoju električnog automobila imena Titan. Nekoliko Appleovih zaposlenika je u veljači izjavilo kako rade na nečem što je prodrmati Teslu. Elon Musk je nedavno javno komentirao kako izvršni direktor Applea, Tim Cook, vrbuje zaposlenike Tesle. Kompanija je zaposlila Paula Furgalea, jednog od najpoznatijih stručnjaka za samovozeće automobile, a sada je na njihovoj listi još jedna bitna karika automobilske industrije – Doug Betts, koji je u Apple prešao iz Fiat Chrysler Automobilesa.

Dokaz da to nije samo priča jest činjenica da je Betts na svojem LinkedIn profilu potvrdio promjenu radnog mjesta, odnosno prelazak u Apple.

Ako je vjerovati ovim ‘dokazima‘, Apple će se pridružiti listi tehnoloških kompanija iz Silicijske doline koje se bore za svoj dio tržišta samovozećih, odnosno autonomnih automobila, među kojima je najistaknutiji Google.

25. travanj 2024 14:06