Tehnopolis
StoryEditor

Apple u 2015. priprema 12,9 inčni iPad

27. Kolovoz 2014.
Piše:
lider.media

Appleovi dobavljači pripremaju se na proizvodnju najvećeg iPada do sad, a proizvodnja se može očekivati u prvom kvartalu sljedeće godine.

Izvori koji su odlučili ostati anonimni izjavili su kako će novi iPad imati ekran od 12,9 inča u dijagonali. Apple trenutno proizvodi iPadove od 9,7 i 7,9 inča. Glasnogovornica Applea, Trudy Muller, odbila je komentirati navode.

Appleov CEO Tim Cook pokušava prodrmati prodaju iPada jer ona pada već dva kvartala za redom, zahvaljujući nedostatku novih proizvoda i činjenici da su korisnici naklonjeniji smartphoneima velikih ekrana. Apple je nedavno počeo proizvoditi poboljšanu verziju 9,7 inčnog iPada i iPad mini verzije, a oba proizvoda bit će dostupna u blagdanskom razdoblju ove godine.

Neimenovani izvori izjavili su i da Apple povećava veličinu ekrana novog iPhonea. Nagađa se da će nova verzija iPhonea biti predstavljena 9. rujna , a proizvodnja je krenula lipnju ove godine. Novi iPhone doći će u dvije veličine – 4,7 inčni i 5,5 inčni model.

Partnerstvo s IBM-om

Potencijalni klijenti novih Appleovih tableta su tvrtke, u kojima bi tableti mogli zamijeniti laptope i računala. Apple je u srpnju objavio partnerstvo s IBM-om, a Cook je izjavio kako je prodaja tvrtkama logika iza pakta.

- Iako je prodaja tableta usporila, tvrtke, škole i vlada će postati veći kupci tih uređaja. Takve grupacije činile su 16 posto prodaje tableta u drugom kvartalu ove godine. – izjavio je analitičar Jitesh Ubrani.

20. travanj 2024 11:51