Tehno
StoryEditor

Do božje molekule na psihodeličnom odmoru

26. Rujan 2021.

Kad je glumica i poduzetnica Gwyneth Paltrow poslala svoje zaposlenike u luksuzni resort na Jamajku kako bi se najeli čarobnih gljiva i sve lani objavila u epizodi Netflixove serije 'The Goop Lab', postalo je jasno da psihodelični turizam dobiva glasne i slavne promotore. Glumica Megan Fox nedavno je ispričala kako je posjetila kostarikansko ljetovalište u kojem se služi ayahuasca, ceremonijalno pivo koje piju amazonski domoroci, a poznato je i da je glumica Lindsay Lohan jedan od okorjelih promotora psihodelije. Uz takve ambasadore brenda relativno nova niša luksuznog turizma – psihodelični – može samo bujati.

Cameron Wenaus, suosnivač kanadske kompanije Retreat Guru koja slovi kao 'Airbnb za psihodelična, meditacijska i joga-utočišta', svjetskim se medijima posljednjih dana hvali da su takvi odmori postaju uobičajeni otkako se smije ulagati u psihodelike. Sve više biotehnoloških tvrtki, a i proizvođača, istražuje i razvija psihodelične proizvode.

Možda su neki od njih u ponudu svojih više-manje luksuznih imanja na kojima se legalno konzumiraju psihodelične supstancije, pa i tzv. božja molekula, uvrstili, recimo, buniku i muharu, ali sve tajne ne otkrivaju. Ponuda takvih odredišta raste od Italije, Francuske, SAD-a pa do Hrvatske, no većina iznajmljivača na Retreat Guruu obećava ponajprije meditaciju i povezivanje s netaknutom prirodom.

25. travanj 2024 08:32