Tehnopolis
StoryEditor

DxOMark test: Huawei P20 Pro snima portrete na razini pro fotoaparata

28. Svibanj 2018.

Huawei P20 Pro trenutno ima najbolju mobilnu kameru na svijetu što dokazuje najveći broj bodova na prestižnoj DxOMark ljestvici i svjetska nagrada Best Photo Smartphone vodećih fotografskih stručnjaka udruženih u organizaciju TIPA, a ono što ga dodatno izdvaja iz konkurencije je postizanje savršenog bokeh efekta na portretima koji je mobilnu kameru u potpunosti približio mogućnostima skupih profesionalnih DSLR fotoaparata.

>>>Huawei predstavio P20 Lite i Pro s moćnim ‘AI kamerama’ koje tuku konkurenciju

Bokeh efekt ili efekt raspona leće značajka je koja omogućuje fokus na objektu i zamućivanje pozadine, upravo onako kako to rade profesionalni fotoaparati. Najbolji profesionalni portreti se dobivaju i zamućivanjem područja ispred osobe, što, prema ocjeni DxOMark, Huawei P20 Pro radi najbolje od svih pametnih telefona i to na svim udaljenostima.

[caption id="attachment_344245" align="aligncenter" width="750"] Huawei P20 Pro[/caption]

Fotografije su najsličnije stvarnom bokeh efektu na profesionalnim DSLR fotografima od svih postojećih pametnih telefona, navodi se u ocjeni DxOMarka.

- S novim Huawei P20 Pro pametnim telefonom svjedočimo revoluciji trostruke kamere i umjetne inteligencije kakvu smo prije mogli imati samo na profesionalnim aparatima. Izdržljivost baterije i za najaktivnije korisnike, brzina punjenja, dizajn za svakog avanturista, otpornost na vodu… Ovaj mobitel u svakom smislu ima wow efekt. Kako stalno fotografiram, bitno mi je da su on-the-go fotografije savršene kvalitete, a bokeh efekt pruža dojam prave ‘blurred‘ fotografije s fokusom na ono što vam je bitno, baš kao da ste je snimili fotoaparatom, izjavila je Sonja Dvornik, fotografkinja.

[caption id="attachment_344244" align="aligncenter" width="750"] Sonja Dvornik[/caption]

Vrhunske portrete omogućuje jedinstvena kombinacija tri Leica objektiva. Za bokeh efekt najvažniji su monokromni čip u kombinaciji s 80mm teleobjektivom koji pruža najbolje izvedbe zumiranja ikad viđene na pametnom telefonu. Huawei P20 Pro ima dvosmjerni pristupom zumiranju, u kojem objektiv stabiliziranog zumiranja sa žarišnom duljinom od 80 mm osigurava iznimnu kvalitetu fotografiranja na daljinu, a glavni RGB senzor u kombinaciji sa sekundarnim visokokvalitetnim monokromnim čipom postiže sjajne rezultate zuma čak i pri srednjem rasponu leće (oko 50-60 mm ekvivalentne žarišne duljine). Procjena dubine objekata je vrlo precizna, a zamućenje i prijelaz vrlo su prirodni.

>>>Huawei P20 Pro proglašen najboljim ‘foto-pametnim telefonom’

Osim najbolje kamere na svijetu među pametnim telefonima, Huawei P20 Pro vođen je umjetnom inteligencijom koja se u fotografiranju ponaša poput pravog pomoćnika, dodatno pomažući u stvaranju savršene fotografije.

20. travanj 2024 03:17