Tehnopolis
StoryEditor

Elon Musk na Twitteru najavio Teslin novi proizvod

01. Travanj 2015.
Piše:
lider.media

Elon Musk, CEO Tesle, na Twitteru je objavio najnovije vijesti iz kompanije.

Najavio je kako će Tesla 30. travnja predstaviti novi proizvod. Međutim, nije riječ o automobilu. Pitanje je, stoga, o čemu je riječ?

Oni koji prate napredak kompanije uvjereni su kako je riječ o bateriji, o čemu se pričalo još u veljači. Tada je Musk izjavio kako će Tesla ‘predstaviti kućansku bateriju, koja će se vrlo brzo početi koristiti u domovima i na radnim mjestima‘.

- Dizajn je gotov i proizvod bi ubrzo trebao krenuti u proizvodnju, kroz, recimo, šest mjeseci – izjavio je Musk za Bloomberg.

Dakle, sve ukazuje na to da je riječ o bateriji. Ali što ako nije? Naime, proizvodnja takvih baterija trebala bi se odvijati u Teslinoj tvornici Nevada Gigafactory, namijenjenoj za proizvodnju litij-ionskih baterija koje bi trebale postati izvor energije za 500 tisuća Teslinih električnih automobila do 2020. godine. Tvornica se, međutim, tek gradi. Dodatno, Tesla najavljuje proizvodnju 55 tisuća električnih automobila za ovu godinu pa je razumno pretpostaviti da su kompaniji sve baterije koje može proizvesti potrebne za automobilski sektor.

Što god da bilo, ovaj tweet je podigao prašinu. Dionice tvrtke su porasle su za gotovo četiri posto u samo deset minuta od objave, a vrijednost kompanije za 900 milijuna dolara.

23. travanj 2024 14:22